ANNONS

Stor manifestation för äldres rätt till tak över huvudet

Jeanette Höglund, Lokal Hjälte, Omgång 4, Farsta. Farstabo och grundare av Vid Din Sida, en organisation som hjälper organisation som hjälper våra hemlösa pensionärer och fattigpensionärer. Hon grundade den för ett par år sedan när hon sett e
Jeanette Höglund kämpar för fattigpensionärers rätt till ett bra liv.
Tusentals väntas delta när organisationen Vid din sida på onsdagen demonstrerar mot fattigdom och hemlöshet bland landets pensionärer.
– Det är dags att kommunerna tar sitt ansvar, säger arrangören Jeanette Höglund.
ANNONS

På onsdag klockan 14 avgår demonstrationen från Humlegården mot Mynttorget. Hela 9 300 personer har på Facebook anmält intresse att delta. Själv tror Jeanette Höglund att det blir mellan 2 000 och 5 000 personer.

– Jag vet att det är många som kommer som inte anmält sig. Och det är allt från ungdomar, skolor och barn till vuxna. Det kommer folk från norr till söder, från Skåne och Småland.

Varför en demonstration om utsatta pensionärer?

– För att jag har fått nog av hur situationen är för fattiga pensionärer, hemlösa pensionärer och pensionärer över lag. Nu räcker det. Det går inte att ha hemlösa och dementa pensionärer på gatan. De får ut mellan 4 600 och 7 000 kronor i månaden. Det är fruktansvärt hur de har det.

I morgon vill hon överlämna den namninsamling hon anordnat i samband med demonstrationen till Stefan Löfven. Den har fått 73 800 underskrifter.

Ryktet har spritt sig och i dag blev Jeanette Höglund uppringd av socialminister Annika Strandhälls pressekreterare som erbjöd ett möte med Strandhäll innan demonstrationen.

– Men det har jag ingen lust med, säger Jeanette Höglund. Jag vill träffa statsministern och lämna över det direkt till honom. Kommer han inte i morgon åker jag dit och lämnar över det en annan dag. 

ANNONS

Vad vill ni uppnå konkret?

– Att kommunerna börjar ta ansvar för sina pensionärer. Det måste se över hur många som lever på gatan. I söndags hade vi påskmiddag på restaurang. Man ska inte behöva känna sig bortglömd för att man varit hemlös. De här människorna finns faktiskt. Det känns bra när vi kan göra skillnad.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.