Mannen berättar att han styckade sin fru

Efter att mannen häktades misstänkt för att ha mördat sin fru spärrade polisen av villan.
Efter att mannen häktades misstänkt för att ha mördat sin fru spärrade polisen av villan.
Enligt mannen själv knuffade han sin fru så att hon slog i huvudet och dog. Sedan styckade han kroppen. Det framkommer i ett läkarintyg från rättspsykiatrin.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare rapporterat om mannen som enligt häktningshandlingarna misstänks för att ha mördat sin fru i parets gemensamma villa i västra Stockholm. Mannen har suttit häktad sedan början av sommaren och åklagaren har varit tystlåten om omständigheterna.

Under tidigare polisförhör förnekade mannen att han visste något om vad som hänt med hans hustru, som anmäldes saknad i våras. Men i ett läkarintyg från Rättsmedicinalverket berättar mannen att han var med när hans fru dog.

Mannen berättar att han under natten väcktes av sin fru och att de började bråka. Han följde med henne till vardagsrummet och knuffade till henne så att hon föll baklänges. Då slog hon i huvudet och avled. Enligt mannen var det en olycka.

Mannen gömde kroppen i ett rum, varpå han styckade kroppen och eldade upp vissa av kvarlevorna i en grill, andra förpackade han i plast och gömde i en bil.

Mordet i villaidyllen: Snart kan åtal väckas

Enligt läkarintyget, som begärts av Solna tingsrätt, förelåg ingen allvarlig psykisk störning vid brottstillfället och det finns inga skäl att göra en bedömning om mannen bör få rättspsykiatrisk vård.

Mannens advokat Rodney Humphrey är fåordig när Lokaltidningen Mitt i frågar hur mannen ställer sig till anklagelserna.

– Jag kan säga så här, vi kommer inte kommentera mer än att han förnekar mord, säger han.

Erkänner han andra brott?

– Det kan jag inte kommentera, säger Rodney Humphrey.

Sista datum för åtal är nu den 21 september, men åklagaren har vid flera tillfällen under sommaren begärt om mer tid och det kan bli så att åklagaren begär om ytterligare tid.

Lokaltidningen Mitt i söker åklagaren Liselotte Nilsson.