Mannen som vann 152 miljoner hittad

Efter en tids sökande har Svenska spel fått tag på mannen i söderort som vunnit nästan 152 miljoner kronor.

Hans kommentar: ”Fy fasen vad mycket pengar!”

Vinnaren mottog telefonsamtalet med skräckblandad förtjusning, berättar Svenska spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

– ”Vad är det du säger? 152 miljoner, det är ju helt sjukt! Fy fasen vad mycket pengar!” sa han, berättar Pierre Jonsson.

Mannen hade prickat in sju rätt på Lotto och två rätt på Joker onsdagen den 9 oktober och vann totalt 151 999 213 kronor. Den tredje största spelvinsten i Sverige genom tiderna.

Vinnaren är i 50-årsåldern och bor i södra Stockholm. Föga förvånande vill han vara anonym. Mannen var ovetande om att han hade vunnit eftersom han brukar kontrollera raderna när han förnyar spelet.

– Vanligtvis spelar han för en hundralapp. Men det hade gått dåligt ett tag så han hade gått ner till 40 kronor, säger Pierre.

Vinnaren konstaterade att han nu inte längre behövde fundera på att köpa en begagnad bil.

– Det här är en helt vanlig stockholmare med familj, säger Pierre Jonsson.

Vad brukar storvinnare använda pengarna till?

– I Sverige är vi väldigt givmilda, vi delar med oss. Men resor, ny bil och renovering av bostaden ligger i topp.

Mannen i söderort får lösa ut sin vinst på Svenska spels huvudkontor i Visby.

– Vi erbjuder rådgivning och stöd. Av erfarenhet vet vi att det behövs. Vinnaren får träffa representanter från säkerhetsavdelning, ekonomiavdelning och bank, säger Pierre Jonsson.

Poliser ville ha gratis fruktstund

Stockholm Två poliser i Stockholm har anmälts efter att ha frågat en mathandlare om denne ville sponsra med frukt. De tackade ja till att få gratis överbliven frukt från en matbutik att dela ut till poliser vid en traikkontroll. För att vara rättvisa frågade de den konkurrerande handlaren om denne ville sponsra.

Olämpligt, anser polismyndigheten i länet som anmälde dem till Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd. En utredning om eventuell disciplinpåföljd har inletts.

Det här är en helt vanlig stockholmare med familj.

grävandet har börjat vid stenhögen i bredäng

BREDÄNG En av höstens snackisar i Bredäng har varit högen med sprängsten vid korsningen Ålgrytevägen-Stora Sällskapets väg.

Rumänska församlingen planerar en samlingslokal och en kyrka, men förutom högen med sten har inga tecken på byggande synts till. Enligt uppgifter till Mitt i Söderort är det ekonomiska svårigheter som har fått projektet att dra ut på tiden.

I förra veckan dök till sist en grävmaskin upp och nu verkar bygget vara igång på allvar.