ANNONS

Mannen satt häktad i två veckor – för ostfynd

Mannen satt häktad i två och en halv vecka för 700 gram ost enligt Aftonbladets källor.
Mannen satt häktad i två och en halv vecka för 700 gram ost enligt Aftonbladets källor.
En tidigare ostraffad man i 30-års åldern häktades i över två veckor. Polisen gjorde ett stort fynd i hans lägenhet som de misstänkte var heroin. Men när provsvaret kom tillbaka visade det sig att det var riven ost som polisen hade hittat hos mannen.
ANNONS

Mannen stoppades tillsammans med två andra i en bil i Rinkeby. I bilen kunde polisen hitta små mängder heroin. De tre männen greps, misstänkta för narkotikabrott.

Polisen genomsökte förarens lägenhet i Upplands Väsby och kunde under husrannsakan hitta 700 gram vitt pulver. Polisen misstänkte att pulvret var heroin men flera källor med insyn i utredningen har till Aftonbladet uppgivit att innehållet i påsen ska ha varit pulverost.

Provsvar som dröjde

I väntan på provsvar från Nationellt forensiskt center, NFC, häktades mannen. Två och en halv vecka senare kom provsvaret och mannen släpptes på fri fot och alla misstankar mot honom lades ned.

Åklagare i fallet var Åsa Skog. Om det var ost eller inte i påsen vill hon inte svara på till Aftonbladet.

– Man misstänkte inledningsvis att det var samma substans som de mindre beslagen i bilen, säger hon.

Var det ost?

– Jag kan inte gå in på exakt vad det var, säger Åsa Skog till tidningen.

De två andra männen är fortfarande misstänkta för narkotikabrott av normalgraden efter heroinfynden i bilen och utredningen pågår.

ANNONS