Mannen vid Årstaviken var vid liv när han hittades

En skottskadad man hittades av en förbipasserande vid koloniområdet vid Årstaviken på tisdagseftermiddagen. Mannen var vid liv när han hittades - men avled senare.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Strax efter klockan 17 på tisdagen hittades en skjuten man intill Dianelunds koloniområde och utegymmet, strax intill Årstaviken.

– En privatperson gick förbi där mannen låg. Han var vid liv då och ambulans tillkallades, men han avled tyvärr senare, säger Kjell Lindgren, polisens presstalesperson.

Den 41-årige mannen hade en skottskada i bröstet.

Polisen var kvar på platsen så länge det var ljust och gjord en teknisk undersökning.

– Vi förhörde ett antal personer. Jag vet inte om jag kan kalla dem för vittnen, men de var uppgiftslämnare, säger Kjell Lindgren.

Det här hände vid en tid på eftermiddagen när det rör sig mycket människor där. Var det ingen som såg eller hörde något?

– Ingen säger sig ha sett något. Och vi har inte fått uppgifter om att någon skulle ha hört skjutningen heller.

Kan mannen ha skjutits någon annanstans?

– Det finns ingenting som tyder på att kroppen har flyttats.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Vi är ganska sparsamma med uppgifter så här i början av utredningen. Vi kommer att lägga ihop iakttagelser från platsen med obduktionsrapporten för att se om det kan ge något, säger Kjell Lindgren.

Många människor promenerar, joggar eller tränar i området. Finns det någon anledning till oro?

– Vi gör bedömningen att det här ärendet inte kommer att beröra gemene man, vi ser inte någon anledning att gå ut med några varningar. Men om man har gjort iakttagelser får man gärna höra av sig till polisen.