ANNONS

Marcus Jonsson blir ny gruppledare för (KD)

Marcus Jonsson är ny gruppledare för (KD). Maria Bohman Kreij lämnar posten efter åtta år.
Marcus Jonsson är ny gruppledare för (KD). Maria Bohman Kreij lämnar posten efter åtta år.
Maria Bohman Kreij lämnar posten som gruppledare för Kristdemokraterna i Sundbyberg efter åtta år.
I stället tar Marcus Jonsson över. Med sig i bagaget har han jobb inom både Europaparlamentet och regeringen.
ANNONS

Maria Bohman Kreij lämnar posten som gruppledare för (KD) i Sundbyberg efter åtta år. Stafettpinnen lämnar hon över till  Marcus Jonsson, 38 år.

– Han är en ny person lokalt i Sundbyberg men har gedigna partikunskaper och en lång bakgrund inom Kristdemokraterna, säger Maria Bohman Kreij.

Marcus Jonsson har tidigare varit medarbetare till Alf Svensson i Europaparlamentet och även pressekreterare på regeringskansliet i Fredrik Reinfeldts regering till dåvarande barn-och äldreminister Maria Larsson.

– Detta är ett stort förtroendeuppdrag och det är en förmån att få arbeta för en starkare samhällsgemenskap i vår stad. Min målbild är att ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter, säger Marcus Jonsson.

Paulos Abraha, 26 år, blir ny politisk sekreterare. Han är född och uppvuxen i Hallonbergen och kommer närmast från ett jobb inom IT-sektorn.

”Sitta och glo”

Maria Bohman Kreij fyllde 65 år i januari och kommer nu delvis att gå i pension.

– Jag har suttit på posten i åtta år. Jag tror inte man ska sitta för länge, så det föll sig naturligt att lämna över nu, säger hon.

Hon behåller sin plats i kommunfullmäktige och kommer även ta plats som andre vice ordförande i förskolenämnden. Tidigare satt hon som ordförande i äldrenämnden.

Sitta ner och bara glo en stund och reflektera över livet

ANNONS

Maria Bohman Kreij

– Det känns naturligt att lämna även den posten. Det är inget bra att sätta sig i opposition, risken är att jag får kritisera beslut som jag själv tagit.  Jag går nu från gamla barn till unga barn, det känns jättekul, säger hon.

Hon kommer även ha mer tid till lugn och ro, än tidigare.

– Livet har gått i fullknyck. Jag har nu tid att resa lite grann och också att sitta ner och bara glo en stund och reflektera över livet, det ser jag fram emot, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.