Margreth drogs omkull och rånades

Margreth Jansson
Margreth Jansson blev nerdragen av en man som tog ett hårt grepp om hennes arm och slet av guldhalsbandet. "Jag tror nog att han slet 20 gånger innan halsbandet lossnade", berättar hon.
74-åriga Margreth Jansson drogs omkull och rånades av en man i Vårby gård.
Han slet av hennes guldhalsband innan han försvann från platsen.
– Jag tror nog att han slet runt 20 gånger innan halsbandet lossnade, säger hon.

Det var när Margreth Jansson var ute på en promenad i Vårby gård en tidig kväll i somras som en man i 30-års­åldern gick till attack och började slita i hennes guldhalsband.

– Han grep tag i min arm och sedan började han rycka i mitt guldhalsband, säger hon.

Han slet till så hårt så att Margret ramlade omkull och slog i huvudet.

– Jag hann tänka att det är inte sant. Jag försökte göra mig fri och skrek högt, men han bara fortsatte att slita. Jag tror nog att han slet runt 20 gånger innan halsbandet lossnade, säger hon.

LÄS MER: Ligor och rånare slår till mot äldre

En man i området kontrollerades av polis strax efter rånet. Han förhördes också, men misstankarna mot honom avskrevs. Enligt Johan Siverland, förundersökningsledare vid polisen i Huddinge, kan Margreth Janssons dna har fastnat på gärningsmannen och vice versa, men inga tester gjordes.

– Det finns inga sådana rutiner utan det är upp till patrullen på plats, säger han.

Ärendet lades i stället ner i brist på bevis.

– Den här händelsen har verkligen påverkat mig, även om jag försöker tvinga mig själv att inte gå runt och ­vara rädd, säger Margreth Jansson.

Enligt polisens siffror är det ovanligt med den här typen av rån mot äldre, och ofta handlar det om något enstaka per år.