Åsa-Maria kom hem till ett pågående inbrott

Insändarskribenten hyllar polisen efter inbrottet.
Åsa-Maria hörde inbrottstjuven som spolade inne på toan.
Under måndagskvällen kom Åsa-Maria Fellinger och hennes 13-åriga son hem till ett pågående inbrott i villan i Ålsten.
– Min son blev väldigt rädd att någon skulle vara kvar på övervåningen, säger hon.

Under måndagskvällen den 12 februari vid 19.25 kom Åsa-Maria Fellinger hem till villan i Ålsten tillsammans med sin 13-åriga son. När hon klivit in genom dörren från garaget in till källarplanet hör hon ett ljud från toaletten en våning upp.

– Jag hörde att någon spolade på toaletten. Jag ropade på min äldsta son som är 17 år, för jag trodde att det var han. Men jag fick ingen respons och han fortsatte spola. Sen såg jag att någon hade öppnat massa skåp i källaren och min dunjacka och massa andra jackor var borta.

Inbrottstjuven flydde sedan ut via altanen.

– Vi ringde polisen på en gång, vi visste inte då var de tagit sig ut. Min son blev väldigt rädd att någon skulle vara kvar på övervåningen.

Polisen var snabbt på plats med blåljusen på. Även om tjuvarna blev avbrutna så han de få med sig en hel del saker: Två spelkonsoler, pengar, märkeskläder, hörlurar, en briljantring, filmkamera och en av sönernas pass.

– De har rotat överallt, de har till och med kollat mellan böcker i bokhyllan. Det känns obehagligt att veta att hemmet inte blir fredat.