Marianna demonstrerar för bowlinghallen

Marianna kallar bowlinghallen sitt hem.
Marianna demonstrar för bowlinghallen.
Förhandlingarna pågår fortfarande för bowlinghallens hyror. Idag demonstrerar några av de som är rädda att hallen ska behöva stänga om hyran höjs.

Bowlinghallen i Jakobsberg ligger just nu i förhandling med Järfällahus om den nya hyran. Det har mitt i skrivit om tidigare.

Parabowlarna Bowling Bull är några av de som är rädda för att hallen ska försvinna om hyran blir för hög. Idag, torsdag, ska man därför delta i demonstrationen som går från bowlinghallen på Hammarvägen 61 till Järfälla hus och slutligen parkerar utanför kommunhuset.

Förbereder sig

Marianna är en av de som laddar inför starten klockan två. Plakaten är färdiga och tillsammans med vännerna i klubben väntar hon i hallen.

Om hallen försvinner menar Marianna att många och viktiga saker i hennes liv skulle försvinna. Gemenskapen, glädjen och sammanhållningen.

– Alla hälsar på alla och klappar high five. Stämningen är fantastisk och go:et och feelingen att se varandra lyckas är härlig, berättar hon.

Fostrat många stjärnor

Marianna har bowlat i sjutton år och menar att hallen är mer än bara bowlingbanor. Det är en arena och en plats som fostrat många stjärnor.

– Den har fostrat mig och jag blev distriktsmästarinna i år.

Hon hoppas att demonstrationen ska få Järfällahus att förstå hallens värde och tänka över den eventuella hyreshöjningen noga.

– Jag vill att de ska se att de inte ska sparka på de som redan ligger, säger hon.

Bra med engagemang

Johannes Franke på Järfällahus är redo för demonstranterna.

– Kommer de hit så ska vi naturligtvis prata med dem, absolut, säger han. Jag tycker att en demonstration är ett jättebra sätt att engagera och visa var man står. 

Vidare menar han att Järfällahus vill försöka få ett slut på alla rykten om att de inte vill ha bowlarna i lokalen, eller att det skulle finnas andra hyresgäster som Järfällahus hellre vill ha in.

– Inget av det är sant. Vi vill ha en fungerande bowlinghall, så är det. Det är vårt enda mål med förhandlingarna men vi har ett uppdrag att korrigera den hyra som nu inte bär lokalen. Samtidigt vet vi hur viktig bowlingen är för människor, säger han.

Ärendet ligger nu hos hyresnämnden och ska behandlas den nionde oktober. Så länge förhandlingar pågår gäller nuvarande avtal.