ANNONS

Mordet skakade om Mariehällsborna

Engin och Dalan Arabaci bor i området där skjutningen skedde.
Engin och Dalan Arabaci bor i området där skjutningen skedde.
Det har lagts blommor och tänds ljus där den skjutna mannen avled under måndagen.
Det har lagts blommor och tänds ljus där den skjutna mannen avled under måndagen.
Under lunchtid på måndagen utbröt en skottlossning på Bällstavägen i Mariehäll, på gränsen till Sundbyberg.
En man dödades och polisen har inlett en förundersökning om mord. Mitt i har pratat med folk i området och många är chockade.
– Jag var bara några sekunder från när de började skjuta, jag hörde skotten, säger Engin Arabaci.
ANNONS

I går blev en man ihjäl skjuten på Bällstavägen i Mariehäll, hur känns det att detta skett här?

Kalis Diriye 19 år, bor i Mariehäll
– Jag var inte hemma när det hände men jag bor i huset bredvid, så när jag kom hem från jobbet såg jag att de lagt blommor och ljus på brottsplatsen. Jag har bott här i ett år och något sånt här har aldrig hänt förut, innan bodde jag i Rinkeby och där hände sådana saker ganska ofta. Det känns väldigt läskigt och farligt att det hände en skjutning mitt på dagen, vem som helst skulle kunnat bli träffad.
Karin, 37 år, bor i Mariehäll.
– Jag var hemma när det hände och satt inne på Facebook. Någon hade lagt upp en bild från brottsplatsen och då såg jag att det är huset precis bredvid där jag bor.
Det känns väldigt obehagligt, det var ju en skjutning från en bil så det kändes planerat. Det hände ju mitt på gatan, någon annan skulle kunnat bli träffad.
När jag fått reda på att det hänt ringde jag förskolan där min barn går och frågade om det visste vad som hade hänt. Man blir orolig för sina barn.
Engin Arabaci, 31 år och Dalan Arabaci, 29 år, boende i Mariehäll
– Det är chockerande, vi flyttade hit för att vi trodde att det skulle vara ett lugnt område. Jag var ute och hade varit och handlat mat och var bara några sekunder från när de började skjuta, jag hörde skotten, säger Engin.

– Det känns inte tryggt någonstans längre, det har varit mord i både i Alvik och i Sickla. Igår satt jag hemma med våra barn och väntade på Engin som var och handla mat, jag kollade ut genom fönstret. Då ser jag hur den här bilen kör förbi jättesnabbt, säger Dalan.

– Det är obehagligt då det alltid går föräldrar med sina barnvagnar i den backen där personen dog igår, och vi bor jättenära, skotten skulle lika gärna kunnat träffa vårat fönster. Någonting måste göras för att sånt här inte ska ske, våra politiker måste till exempel se till att polisen får mer resurser, säger Engin.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.