Sex märkliga inbrott i innerstan

En tjuvs flykt från lägenheten där han gjort ett inbrott fick ett abrupt slut när han fastande i husets hiss (dock inte hissen på bilden).
En tjuvs flykt från lägenheten där han gjort ett inbrott fick ett abrupt slut när han fastande i husets hiss (dock inte hissen på bilden).
Ofta lämnar inbrottstjuven inga spår, men vissa lämnar tydliga ledtrådar. Här är några inbrottsfall i innerstan som har stuckit ut de senaste åren.

1. Kissnödiga tjuven

Under en serie inbrott på Kungsholmen lämnade tjuven ett tydligt spår: På grund av en urinvägsinfektion var han tvungen att kissa på brottsplatserna – och var oförsiktig nog att skvätta på toaringen. Polisen topsade alla ställen och fick fram en profil. Men dna:n har ännu inte kunnat koppla ihop med någon person.

2. Fastnade i hissen

En man som hade brutit sig in i ett hus vid Fatburen på Södermalm 2015 tog hissen från brottsplatsen. Flykten gick sådär. Hissen stannade på vägen ned och mannen satt instängd i över en timme innan han greps av polis.

3. Nyckelmannen

En äldre man har gripits flera gånger med nycklar till hem på Östermalm. Han har senare dömts för att ha gjort inbrott i bostäderna. Polisen har ingen aning om hur mannen får tag på nycklarna.

I fjol greps han på Strandvägen med nycklar och åtalades för detta inbrott.

4. Fastnade bakom stängsel

En klantig tjuv fastnade 2015 mellan ett stängsel och huset vid ett inbrottsförsök på Slottsbacken i Gamla stan. Polisen hittade bostadsnycklarna till stängslet, och grep mannen.

5. Hejande tjuven

I november 2013 gick en man helt fräckt in i en lägenhet på Kungsholmsgatan, hälsade på familjen som var hemma och plockade på sig smycken och kontanter. De var en stor kille och familjen blev så paffa att de inte kunde hindra mannen som efteråt bara gick ut från lägenheten.

6. Somnade i soffan

I maj 2015 befann sig en kvinna i en bostad på Gärdet då en man tog sig in via en byggnadsställning. Innan polis hann komma fram somnade han i soffan.