Märkliga vägskyltar förvirrar i Frösunda

Sedan en dryg ­månad tillbaka ­råder nya trafikregler i Frösunda. I alla fall om man ska tro på de skyltar som satts upp längs med Kolonn­vägen och Gustav III:s boulevard.

Men på kommunen vet man inte vem som satt upp dem.

Flera märkliga vägskyltar har dykt upp i Frösunda den senaste månaden, men frågan är om de är att ta på allvar. Vid rondellen där Gustav III:s boulevard möter Kolonnvägen råder det nu till exempel förbud mot att svänga vänster upp mot Råsunda mellan klockan 17 och 00.

Frösundabon Anders Arhammar undrar vad skyltarna har för funktion.

– Jag har ringt och frågat ansvariga på kommunen varför, men de vet inte. De verkar inte ens veta att skylten finns där, för när jag mejlade dem nyligen och frågade så var svaret ”Vilken skylt?”, säger han.

Han menar att om man nu svänger höger vid rondellen i stället, för att vara på lagens sida, så hamnar man på en återvändsgata, med en enkelriktad skylt åt andra hållet.

En annan märklig skylt han upptäckt står längre söderut på Kolonnvägen, och förbjuder infart i både Frösunda och vidare genom rondellen mot Råsunda. Även denna skylt gäller mellan klockan 17 och 00.

Väldigt få, om ens några bilister, tar dock skyltarna på allvar, menar Anders Arhammar. Inte heller bussförarna på linjerna 70, 507 och 508 verkar ta notis, utan kör på som vanligt, menar han.

– Annars skulle bussarna få snurra runt, runt i Frösunda, säger han.

Enligt Anders Arhammar har skyltarna suttit uppe i över en månad, och den enda logiska förklaringen han ser är att de kom upp i samband med fotbolls-EM.

Solna stad har nu bett sin entreprenör att ta bort skyltarna, men varför de står där de står har man ingen riktig förklaring till.

– Jag vet inte vem som satt upp dem, men gissar att de kommit upp i samband med något av byggarbetena som är i närområdet, säger John Johansson, trafikingenjör på stadsbyggnadsförvaltningen.