Markoolio leder tv-program med Adam Alsing och Tony Rickardsson

Top Gear Sverige
Tony Rickardsson, Adam Alsing och Marko ”Markoolio” Lehtosalo programleder svenska Top Gear som har premiär på Kanal 5 2020.
Marko ”Markoolio” Lehtosalo från Orminge blir en av tre programledare för Top Gear när Kanal 5 lanserar motormagasinet i Sverige.
– Glad men samtidigt livrädd, säger artisten.

Nästa år kommer en svensk version av det underhållande motormagasinet Top Gear. Programledaren Adam Alsing, den sexfaldige världsmästaren i speedway Tony Rickardsson och artisten Marko ”Markoolio” Lehtosalo kommer att leda Kanal 5-satsningen tillsammans.

Markoolio

Markoolio är lycklig över uppdraget.

– Jag blev otroligt glad när jag fick frågan om att medverka i Top Gear. Glad men samtidigt livrädd eftersom jag vet att vi stundtals skall köra världens snabbaste bilar. Jag har en otrolig vinnarskalle vilket ibland inte är till min fördel ur en säkerhetssynpunkt, speciellt inte om Adam och Tony mot all förmodan skulle ligga framför mig i ett race, säger Marko ”Markoolio” Lehtosalo.

”Ett drömprogram”

Adam Alsing är också peppad.

– Det här är ett drömprogram för mig, jag har sett alla avsnitt av Top Gear sedan det startade och jag älskar verkligen allt. Att dessutom få göra det tillsammans med Marko och Tony är en ynnest och jag är övertygad om att tittarna kommer älska det, säger Adam Alsing.

”Massvis av skratt”

Tony Rickardsson tvekade inte heller att tacka ja.

– Jag har haft några av de absolut roligaste dagarna någonsin. Det här är mer än bara ett motorprogram, det är massvis av skratt, tokerier och påhitt som tittarna kan förvänta sig under säsongen, säger Tony Rickardsson.

Fakta

Brittiskt motormagasin

Top Gear är ett underhållande brittiskt motormagasin.

Den svenska versionen har premiär 2020 på Kanal 5 och streamingtjänsten Dplay.

Svenska programledare blir Adam Alsing, Tony Rickardsson och Marko ”Markoolio” Lehtosalo.