ANNONS

Markus vill ta pride till Upplands-Bro

Markus vill ha mer pridekänsla i Upplands-Bro.
Markus vill ha mer pridekänsla i Upplands-Bro.
Markus Nielsen har bestämt sig för att skapa pride i Upplands-Bro. Han har ingen brådska, men har gett sig sjutton på att göra drömmen till verklighet.
ANNONS

Pride pågår för fullt och i city vajar flaggorna på rad.

Det var efter att ha varit inne i stan under pridfestivalen för några år sedan, som Markus Nielsen begav sig hem till Bro.

Ju längre bort från city han kom, desto mer försvann den där härliga pridekänslan.

Det var då det började. Tanken på att få något pride-relatierat till Upplands-Bro började.

Vill göra något för ungdomar

Allra helst vill Markus göra något för alla ungdomar som kanske inte riktigt vet var de ska ta vägen. Som vill prata med någon.

– De flesta kanske tänker på Pride som att det bara är pridetåget, men för mig är det viktigaste alla fantastiska föreläsningar och seminarier i pridehuset, säger Markus.

Digital start

När tanken väl fått fart startade han en grupp på facebook som idag är en viktig plats för samtal och diskussion. Där kan medlemmarna prata om vad de tycker behövs i kommunen och hur de skulle vilja fira pride där.

– Det har varit jättebra att gruppen i sig har funnits, även om det bara är en digital samlingsplats. Det är en start. Det får drömmen om en fysisk samlingsplats att stärkas.

Till vardags jobbar Markus som lagerarbetare och har faktiskt precis lämnat Bro för Uppsala. Men planerna fortsätter som planerat ändå.

ANNONS

Och drömmen om att ta pride till Upplands-Bro stärker också drömmen om att själv få arbeta med de här frågorna på heltid.

– Mina blickar går helt klart ditåt, säger Markus.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.