Marre klipper kändisarna

”En riktigt bra frisör måste ha talang, förstås. Och så måste man ha ett starkt driv. Jag känner både av nya trender och skapar mina egna. Jag är aldrig rädd för att prova nya saker”, säger Marwan Hitti som här ljusar upp My Grönwalls hår.
”En riktigt bra frisör måste ha talang, förstås. Och så måste man ha ett starkt driv. Jag känner både av nya trender och skapar mina egna. Jag är aldrig rädd för att prova nya saker”, säger Marwan Hitti som här ljusar upp My Grönwalls hår.
När han var 14 år flydde han från krigets Libanon. Nu är han kändisfrisör, med hipp salong på ­Östermalm.

– Jag är frisörernas Picasso, säger Skär­holmenbon Marre Hitti, som nu har fått sin egen tv-serie.

My Grönwall är lycklig när hon slår sig ner i frisörstolen på Salong Bangs. Det här är hennes 22-årspresent: ett besök hos frisören Marwan ”Marre” Hitti.

Hon har haft svårt att sova i natt, så förväntansfull är hon. Marre är ju frisören som klipper modebloggare som Kenza Zouiten och Fanny Lyckman och kändisar som ­Camilla Läckberg, Henrik Schyffert, Ken Ring, Elin Lanto och Rebecca Stella Simonsson.

– Jag älskar att klippa kändisar för det gör att mitt arbete syns i medierna. Folk ser frisyrerna och tycker åh, vad snyggt och sedan kommer de hit. 80 procent av mina kunder är faktiskt vad man kallar vanligt folk, säger Marre.

Som My Grönwall. Hon får ­håret tonat i en rum i källaren, avsett för kändisar som vill vara i fred för de fotografer som brukar spana utanför porten. Riddargatan 20 är den nya adressen. När ”Kändisklipparna” spelades in höll Marre till på Smålandsgatan, på jakt efter ­något större och flottare.

Serien visas just nu på SVT Flow. Den skildrar både det glamorösa livet med modevisningar och kändismingel och den slitiga vardagen i salongen där Marre och personalen gruffar med varandra framför kameran.

Och så får tittarna lära känna Marres bakgrund. Hur han växte upp i krigets Beirut där bomber och prickskyttar var vardag. Hur hans pappa dödades av en bomb som föll in genom köksfönstret och hur mamman flydde till Sverige med sina tre söner. Då var Marre 14 år. Nu är han 39, och berättar att ”inget kan knäcka honom” efter barndomens upplevelser.

– Numera tänker jag inte så mycket på det. Men jag påminns när jag ser vad som händer i Mellanöstern nu. Det är jobbigt. Jag har en ständig oro för att kriget ska komma tillbaka till Libanon, berättar han.

Det var i Sverige han började klippa sina bröder, 16 år gammal. Det blev snyggare än när proffsen gjorde det så han började ansa även kompisarnas hår – och hitta på egna frisyrer. Så småningom tog han steget och utbildade sig på Academy of Hair i Stockholm. Han fick snabbt egna stamkunder och 2009 öppnade han eget, ihop med hustrun Marcella.

Marcella växte upp i Skärholmen, som hon har starka känslor för, och det är där paret bor med sina två barn. En helt annan värld än Östermalm, konstaterar Marre.

– Jag umgås inte med så mycket folk där eftersom jag jobbar så mycket här i stan. Men jag älskar naturen därute, framför vår kolonilott där vi är mycket med barnen.

Kenza Zouiten.

Camilla

Läckberg.

Ken Ring.

Fakta

Marre vann Paradise Hotel

Namn: Marwan ”Marre” Hitti.

Ålder: 39 år.

Bor: Lägenhet i Skärholmen.

Familj: Hustrun Marcella, som också arbetar på salongen. Barnen Michel, 6, och Jolie ,5.

Yrke: Frisör. Driver Salong Bangs på Östermalm.

Aktuell: Är med i serien ”Kändisklipparna” på STV Flow.

Paradise Hotel: 2005 vann Marre Paradise Hotel och därmed en halv miljon kronor. Blev omskriven när han bröt löftet att dela pengarna med sin partner Daphne Leon.