ANNONS

Martin är med på film för att visa faran med att simma rakt ut

Martin Beck kämpar med att klara sig i sjövattnet i en film som visar att just medelålders män är de som oftast drunknar.
Martin Beck kämpar med att klara sig i sjövattnet i en film som visar att just medelålders män är de som oftast drunknar.
280 meter orkade Martin Beck från Vallatorp simma när han filmade för ett försäkringsbolag-

– Det gav en liten tankeställare. Jag är rätt försiktig och ingen långsimmare men lite längre trodde jag att jag skulle orka.
ANNONS

Trodde du att det är barn eller de som inte kan simma eller utlandsfödda eller kanske kvinnor som oftast drunknar?

Det tror nog de flesta. Men enligt försäkringsbolaget Trygg-Hansa visar statistiken att det istället oftast är medelålders och äldre män som förolyckas på det sättet.

Täbybon Martin Beck; 49 år, är den som får personifiera de männen i en ny informationsfilm från försäkringsbolaget. Sitt namn till trots har han normalt inget med filmvärlden att göra men hoppar in som statist ibland.

– Jag hade ingen aning om att det var på det här sättet innan. Som de flesta andra trodde jag att det vanligaste är att barn drunknar.

Vad har du själv för simvanor?

– Jag är inte en person som tar jättemycket risker. Jag brukar simma med barnen i kvarterspoolen i Erikslund och annars på semestern i Medelhavet med cyklop och snorkel, men aldrig långt ut.

Fast uppdraget att simma så långt han orkade rakt ut i en sjö gav honom en tankeställare.

– Jag blev förvånad när jag inte orkade simma längre än 280 meter trots att jag trodde att jag skulle klara 500 meter. När man inte ser botten som i en bassäng, kan man bli stressad.

Årets semester kommer han dock att ägna åt vanding på pilgrimsled i Spanien.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.