Maskerad pojkrånare skar kvinna

– Ge mig din fucking jävla mobiltelefon. Vill du att jag ska skära dig?

Den 44-åriga kvinnan var ute och promenerade en morgon i december när hon märkte att någon närmade sig henne bakifrån. När hon vände sig om såg hon en maskerad pojke med en kniv i handen.

Kvinnan bad att få ta ut simkortet ur telefonen men blev omkullknuffad. Samtidigt skar pojken henne i ena örat och när hon låg på marken sparkade han henne på benen och i magen, enligt tingsrättens dom.

En månad senare var en 19-årig Vällingbybo på väg hem från jobbet. Nära Vällingby-skolan såg han en kille gå emot honom på en gräsmatta, samtidigt som en annan kille kom upp bakifrån. Enligt domen riktade en av dem en kniv mot 19-åringen och krävde att han skulle lämna ifrån sig sin mobiltelefon och jacka.

En 16-årig pojke från Hässelby, som var 15 år vid tidpunkten för de båda rånen, har nu dömts till ungdomsvård och ungdomstjänst. Han ska även betala omkring 40 000 kronor i skadestånd till kvinnan och mannen.

Vid samma rättegång dömdes tre andra pojkar i samma ålder för ett rån i Hässelby gård den 14 januari. En ensam man kom ut från tunnelbanan vid ettiden på natten och när han passerade torget blev han attackerad av de tre pojkarna. När han vägrade ge dem sin mobiltelefon knuffade de omkull honom och överöste honom med sparkar mot kroppen och huvudet.

Två av pojkarna dömdes till ungdomsvård och ungdomstjänst, medan påföljden för den tredje stannade vid ungdomstjänst.

Ge mig din fucking jävla mobiltelefon. Vill du att jag ska skära dig?Ur tingsrättens dom