ANNONS

Maskerad rånare med pistol slog praktikant

Rånförsök mot butik i Akalla.
Rånförsök mot butik i Akalla.
I måndags blev Akalla Orient Gross utsatt för ett brutalt rånförsök då en maskerad rånare med ett pistolliknande föremål misshandlade en praktikant i butiken.
Rånaren slog honom i ansiktet med pistolen så han bröt näsan.
ANNONS

Strax före klockan 20 på måndagskvällen kom en maskerad man med ett pistolliknande föremål in till Akalla Orient Gross på Sibeliusgången 22.

Just då var det en 19-årig praktikant som stod i butiken. Ägaren Aqil Khan var i ett annat rum och rusade ut när han förstod att det inte stod rätt till.

Slog honom i huvudet

– Han sprang då iväg, men då hade han hunnit misshandla praktikanten genom att slå honom i huvudet med en pistol så att han bröt näsan, säger Aqil Khan.

Praktikanten vårdades på sjukhus och blev chockad efter rånförsöket.

– Vi kommer att ta hand om honom så han får rätt hjälp efter en sån här händelse. Rädslan efter att ha varit med om en sådan hemsk ska kan sätta sina spår, och vi vill erbjuda honom rätt stöd, säger Aqil Khan.

Den misstänkte fick inte med sig något från butiken.

Polisen sökte under kvällen i området efter mannen, men utan resultat.

Brottet rubriceras som försök till grovt rån.

Flera matbutiker utsatta

Senaste tiden har flera matbutiker i stadsdelen blivit utsatta för rån. Den 29 januari rånades Ica Husby av beväpnade män som tvingade personalen att öppna kassaskåpet. De kom över stor summa kontanter.

ANNONS

Några dagar senare drabbades Coop Kista av en smash and grabkupp då en bil körde rakt in i butiken.

Polisen ser dock inget samband mellan rånen i nuläget.

— I Husby var det två gärningsmän, i Akalla var det bara en. Och i Kista var det en smash and grab, säger Kjell Hellström på Järvapolisen.

Än så länge är ingen misstänkt gripen för något av rånen.