ANNONS

Maskerade män stormade 18-årsfest

Ett grabbgäng maskerade med rånarhuvor stormade en 18-årsfest i Djursholm.

Syftet var att leta upp och misshandla en pojke från Täby som man ville hämnas på.
ANNONS

Under en insparksfest på Danderyds gymnasium uppstod slagsmål mellan två elever. Den ena eleven berättade sen om händelsen för sina kamrater, som tillsammans planerade att ta hämnd på den andre eleven, en pojke från Täby.

Kamraterna bestämde sig för att tränga sig in på en 18-årsfest i Djursholm, där pojken från Täby deltog, för att misshandla honom.

Enligt domen i Attunda tingsrätt ska de ha varit omkring 20 stycken, flera av dem maskerade med rånarluvor. De trängde sig in på festen trots att de inte var bjudna, välte möbler, krossade glas och uppförde sig våldsamt mot andra gäster. Några av dem ska ha skrikit efter pojken från Täby och hotat med att döda honom.

Målsägaren lyckades klara sig undan genom att gömma sig på taket till villan där festen hölls. Enligt tingsrätten är det bara det faktum att han lyckades hålla sig gömd som gjorde att han undvek att bli grovt misshandlad.

Nu har sex av förövarna dömts för medhjälp till försök till grov misshandel och grovt hemfridsbrott. Påföljden för samtliga blev villkorlig dom och samhällstjänst. De dömda är i åldrarna 19-20 år gamla.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.