ANNONS

Maskerade rånare trängde sig in i bostad i Väsby

Rånarna ska ha trängt sig in i bostaden med hjälp av pistolliknande föremål.
Rånarna ska ha trängt sig in i bostaden med hjälp av pistolliknande föremål.
Två maskerade rånare trängde sig in i en bostad i centrala Väsby förra fredagskvällen. Under vapenhot tvingade de till sig en lyxbil av märket Audi RS6. Polisen har ingen gripen eller misstänkt för rånet.
ANNONS

Rånarna slog till vid halv tolv på kvällen förra fredagen.

– Då är det två maskerade personer som har hotat till sig en finare bil. Den här målsäganden har inte blivit misshandlad, men har blivit hotad med vapen och då har han naturligtvis lämnat ifrån sig bilen, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid polisen, som i övrigt är förtegen om brottet.

Han berättar att bilen, en Audi RS6, stått parkerad vid en bostad på Optimusvägen vid rånet, men vill inte kommentera om de misstänkta gärningspersonerna trängt sig in i målsägandes hus eller vad för sorts vapen de använt.

– Det är detaljer som vi behåller för oss själva i och med att vi inte har gripit någon än, säger han.

Enligt polisens hemsida ska rånarna dock ha trängt sig in i bostaden med hjälp av pistolliknande föremål.

Ingen misstänkt eller gripen

Bilen hittades på en parkeringsplats vid Turbingränd i Järfälla två dagar senare. Då hade en inringare uppmärksammat att bilens registreringsskyltar saknades vilket fick polisen att göra en kontroll.

– Det visade sig vara den stulna bilen. Den är bärgad för teknisk undersökning och vi har även haft tekniker på plats i bostaden. Vi får se om spåren kan leda oss någonstans i fortsättningen, men just nu har vi ingen gripen eller misstänkt, säger Kjell Lindgren.

Rånarna fick även med sig en dator och en mobiltelefon. Brottet rubriceras som grovt rån.

Under sommaren har flera bilrån inträffat i Stockholmsområdet. I flera fall ska gärningsmännen ha trängt sig in i offrens bostäder. Om fredagens rån kan kopplas till sommarens händelser är för tidigt att säga.

– Det är svårt att ha en uppfattning om. Oftast vid sådana här händelser så har gärningsmännen varit maskerade och det har gått ganska fort. Jag har full förståelse för att man inte kan ge ett bra signalement då, säger Kjell Lindgren.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.