Massiva föräldraprotester om Ekedalsskolan

Ekedalsskolan.
Ekedalsskolan.
Igår protesterade föräldrar mot Värmdö kommuns agerande kring Ekedalsskolan på ett föräldramöte. Nu backar Alliansen.

Under tisdagskvällen hölls ett föräldramöte på Ekedalsskolan. På plats fanns Värmdös styrande politiker. Efter högljudda protester bland de nära 70 föräldrarna valde kommunstyrelsens ordförande Deshira Flankör (M) att under onsdagen dra tillbaka punkten om skolan som skulle ha tagits upp på kommunstyrelsens nästa möte.

Hon skriver i ett mail att: ”Med anledning av de frågor, åsikter som kom fram på föräldramötet på Ekedalskolan igår, kommer jag att dra ur ärendet på kommunstyrelsen för fortsatt beredning”. 

Deshira Flankör.

Deshira Flankör.

Medborgardialog i vintras

Nyheten om att Alliansen vill lägga ner skolan slog ner som en bomb förra veckan, efter att Värmdö kommun i vintras hållit medborgardialog där förslaget att lägga ner inte fanns.  

Värmdös största oppositionsparti, Socialdemokraterna, anser att det är bra att den moderatstyrda alliansen har börjat lyssna på dem som kritiserat en nedläggning av skolan. Samtidigt riktar de kritik mot hanteringen av ärendet.
– Det enda som har hänt är att ingen vet vad som kommer istället. Personal, föräldrar och elever behöver få besked. Det är dags för långsiktiga beslut för Värmdöbornas bästa, säger oppositionsrådet Mikael Lindström (S).

Fakta

Medborgarna ville renovera

I vintras hölls en medborgardialog om tre olika alternativ för renovering av Ekedalsskolan.

Medborgardialogen förespråkade alternativ 2; att renovera och utöka kapaciteten för fler elever och att de nuvarande byggnaderna skulle fortsätta att användas till skolverksamhet.

Då fanns inte förslaget att lägga ner skolan.

Källa: Värmdö kommun