ANNONS

De får massivt stöd efter hoten

Lilleman med matte Margite Nordenstam.
Lilleman med matte Margite Nordenstam.
Hundstallet kände sig tvungna att ställa in öppet hus efter att de mottagit mordhot från en före detta hundägare – nu stöttas de på bred front.
– Det är ett fantastiskt stöd, säger verksamhetschefen Margite Nordenstam.
ANNONS

En före detta hundägare som blivit av med sin hund hotade personalen på Hundstallet i Åkeshov. Och förra veckan gick de ut med att hotbilden var så stor att de ställer in den planerade öppet hus-dagen.

Efter att det blev känt har flera tidningar, däribland Lokaltidningen Mitt i, och även tv uppmärksammat händelsen. Det har i sin tur lett till att mängder av människor hört av sig till Hundstallet.

Hjärtan och lyckönskningar

Kommentarsfältet på deras Facebooksida svämmar över av hjärtan, lyckönskningar och hyllande ord.

– Det är ett fantastiskt stöd. Folk har hört av sig på sociala medier men också ringt. Det visar att folk älskar hundar men självklart också att de uppmärksammat oss, säger verksamhetschefen Margite Nordenstam.

Hundstallet tar via polisen hand om hittehundar eller hundar som har eller misstänks ha vanvårdats av sina ägare. Tidigare i somras försökte en tidigare hundägare stjäla tillbaka en hund som omhändertagits genom att hota en person ur personalstyrkan med kniv under en promenad.

Tvingas till ändringar

Nu har de tvingats göra ändringar i organisationen.

– Vi har lagt om personalschemat och tagit in mer personal. Ingen promenerar ensam med hundar längre. Det har blivit en diger kostnad för oss, berättar Margite Nordenstam.

I våras var Hundstallet med i tv-programmet Bagges hemlösa hundar – något som gjorde att många fick upp ögonen för verksamheten. Det ledde till att det kom runt 3000 personer förra gången de hade öppet hus – och att hundar utan någonstans att bo fick nya hem.

Men efter sommarens händelser är även nästa planerade aktivitet, den årliga julmarknaden, i farozonen.

ANNONS

– Vi hoppas kunna ha den som planerat. Kanske kan vi ha en marknad utanför stallarna, resonerar Margite Nordenstam.

Vill utöka

Hundstallet tänker dock inte låta sig nedslås av hoten – tvärtom vill de utöka verksamheten.

– Vi finns redan i Malmö också och letar mark i Göteborg. Och inom en tioårsperiod så kanske vi har byggt ut här i Åkeshov också. Tanken är då att vi ska bli rikstäckande.

– Vi borde inte behövas, men tyvärr behövs vi…

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.