ANNONS

Nu måste du betala på infartsparkeringen igen

parkering kungsängen
Den som har månadskort hos SL parkerar gratis, men måste registrera kortet i automaten.
Från och med den här veckan fungerar p-automaterna på infartsparkeringarna vid Kungsängens station igen.
ANNONS

I somras infördes nya parkeringsregler och avgifter på infartsparkeringarna vid Kungsängens station. Men i mitten av augusti fick parkeringsautomaterna som satts upp tas ur bruk.

Anledningen var att en av p-automaterna fått ett tekniskt fel så att resenärer med SL Access-kort inte kunde registrera sina kort.

För att undvika långa köer vid övriga p-automater valde kommunen att tillfälligt dra tillbaka avgifterna och låta alla parkera gratis eller slippa registrera SL-kortet.

På måndagen den 25 september, togs p-automaterna återigen i bruk. Den trasiga automaten har lagats och fyra nya har satts upp. Nu finns totalt sex p-automater där man kan registrera sitt SL-kort.

Fyra finns på den stora parkeringen på samma sida som Kungsängen centrum. En finns på infartsparkeringen på Prästhagsvägen och en på parkeringen vid Strandvägen.

Under två veckor kommer nu personal från Q-park att finnas på plats för att bistå med information och hjälp till den som behöver.

– Det verkar ha fungerat väldigt bra idag, över förväntan, säger Therese Eriksson på tekniska avdelningen på Upplands-Bro kommun.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands-Bro direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.