ANNONS

Mästerkockens pop-up-krog stannar i Hammarbyhöjden

Mästerkockar från tidigare säsonger klev in i köket för att hjälpa Fredrik Jonsson med pop-up-krogen, på bilden Fredrik Jonsson, Adam Frimodig och Per Larsson.
Mästerkockar från tidigare säsonger klev in i köket för att hjälpa Fredrik Jonsson med pop-up-krogen, på bilden Fredrik Jonsson, Adam Frimodig och Per Larsson.
Fredrik Jonssons pop-up-restaurang i Hammarbyhöjden skulle bli temporär – men nu meddelar mästerkocken att kvarterskrogen stannar till sommaren.
ANNONS

I februari startade Fredrik Jonsson, känd från Sveriges mästerkock, upp en tillfällig pop-up-krog i restaurangen Astrid och Sveas lokaler. Tanken var att konceptet bara skulle pågå några veckor, men nu meddelar mästerkocken att kvarterskrogen blir kvar ett tag till.

– Suget i söderort var större än vad jag trott. Det har varit en succé så nu kör vi igång igen, säger Fredrik Jonsson.

Även andra mästerkockar gillade initiativet. Adam Frimodig och Leila Dahlborg kända från tidigare säsonger av Sveriges Mästerkock knöt på sig förklädena och hjälpte till i köket.

Från och med valborgshelgen öppnar restaurangen igen och håller på fram till den 28 maj. Fredrik Jonsson berättar att de växlar upp genom att ha öppet både fredagar och lördagar.

– Sen firar vi in våren på uteserveringen. Om vädret håller i sig hoppas vi att man ska kunna sitta ute.

Restaurangen Astrid och Svea hette tidigare Safiren som var och fortfarande är ett populärt tillhåll för äldre i området. Och enligt Fredrik Jonsson har krogen varit lika populär bland dem som Safiren var innan.

– De har beblandat sig med alla de besökare som kommit. En äldre dam som nyligen flyttat till trygghetsboendet berättade för mig att hon skaffat nya vänner, det känns jättekul, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.