ANNONS

Man ”matade” slag mot kvinna – döms till vård

Illustration Kvinnomisshandel till projektet Kvinnofrid
Mannen "matade" slag mot kvinnan enligt ett vittne.
En 52-årig man från Täby döms för grov misshandel efter att han slagit en kvinna upprepade gånger i ansiktet. Mannen har tidigare dömts till fängelse, men den här gången valde rätten att döma honom till skyddstillsyn med vård.
ANNONS

Den 21 augusti i år fick polisen rycka ut på ett larm i Täby. Väl på plats mötte de en kvinna med ett svullet öga och smärtor i käken och kroppen.

Hon sa att mannen hon varit på besök hos tagit stryptag och slagit henne flera gånger i ansiktet, samt knäat henne i ögat. Två personer som befann sig på platsen blev vittnen till misshandeln.

Matade kvinnan med slag

Det ena vittnet säger i förhör att mannen ”matade” slag och sparkar mot kvinnan. Bakgrunden till misshandeln ska ha varit att de två varit osams de föregående veckorna och att kvinnan dykt upp utan hans tillåtelse.

Mannen, en 52 år gammal Täbybo, är sedan tidigare dömd för 19 brott. Den senaste domen föll 2014 då han gjorde sig skyldig till bland annat misshandel och hemfridsbrott. För det fick han en månads fängelse.

Slipper fängelse

Men så blev det inte den här gången.

Nu blev det skyddstillsyn med vård. Anledningen till domslutet, skriver Attunda tingsrätt, är att 52-åringen visar på en förändringsvilja. De baserar beslutet på ett uttalande från Frivården som skriver att han har ett långvarigt missbruk och att han själv vill komma till rätta med det. De dömer därför honom till en påföljd som främjar den positiva utvecklingen.

Hade fängelse dömts ut hade påföljden blivit ett år och sex månader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.