Matbilar på väg. Politiker väntas säga ja till food trucks

Eatoutfood är ett av de företag som visat intresse för att etablera sig i Tyresö.  Foto: Kashif Ameer
Eatoutfood är ett av de företag som visat intresse för att etablera sig i Tyresö. Foto: Kashif Ameer
Tyresöborna kan få fler matställen att välja på nästa år. Flera foodtruck-företag har visat intresse för Tyresö. På torsdag fattar politikerna beslut.

Inför miljö- och samhällsbyggnadsutskottets möte har tjänstemännen på kommunen pekat ut fyra platser där foodtruckföretag ska få ställa upp sina vagnar – dock inte i Alby naturreservat eller på Bollmora torg.

Enligt kommunens miljö- och trafikchef Göran Norlin har man velat undvika att i ett första skede slå undan benen för föreningsdriven verksamhet och den nya arrendatorn på Uddby gård.

– Fast där handlar det också om att vi då skulle behöva göra undantag från reservatsföreskrifterna, vilket skulle bli en större process, säger han.

Även ledningen för Tyresö centrum har uttryckt oro för att de billigare matvagnarna ska konkurrera ut befintliga restauranger i Tyresö centrum och har därför bett kommunen att undanta Bollmora torg.

De platser som tjänstemännen föreslår att politikerna ska säga ja till på torsdag är i stället Tyresövägen 1, Bondevägen/Myggdalsvägen, Bollmoravägen vid Amaryllisparken, Ridskolevägen/Bagarsvängen samt Kärrvägen/Skolvägen/Skälsätravägen.

Foodtruck-företag som redan visat intresse för Tyresö är bland annat Smoothieexpressen och Eatoutfood.

– Det här är ett fenomen som finns i Stockholm och vi tycker att det skulle vara ett trevligt inslag här också, säger Göran Norlin.