ANNONS

Gammal matbutik har blivit ungdomsbostäder

Den gamla butikslokalen på Lyckselevägen i Vällingby har byggts om till ungdomsbostäder, men än har ingen flyttat in.
Den gamla butikslokalen på Lyckselevägen i Vällingby har byggts om till ungdomsbostäder.
Det har tagit över tre år, men nu verkar det äntligen vara dags. Den övergivna matbutiken på Lyckselevägen i Vällingby har blivit ungdomsbostäder som är klara för inflyttning – nästan.
ANNONS

– Vi väntar bara på slutbeskedet från stadsbyggnadskontoret. Så fort vi fått det går lägenheterna till bostadsförmedlingen för uthyrning, säger Hans Nordin, fastighetsingenjör på Svenska Bostäder med ansvar för projektet.

Det lät som en snilleblixt när idén kläcktes – att bygga om de gamla butikslokalerna som ingen längre ville hyra och göra dem till smålägenheter för ungdomar. Men det har tagit tid att förverkliga planerna.

Var cykelgarage

Den första ansökan lämnades in till staden redan i februari 2015, men hantering av bygglov, upphandling av entreprenörer och diverse pappersarbete tog tid. Under en längre period användes den övergivna butikslokalen för att förvara cyklar som blivit över vid Svenska Bostäders cykelrensningar.

Till slut kom arbetena igång och de nya lägenheterna har stått färdiga sedan före sommaren i väntan på ett slutligt godkännande från staden. Enligt uppgift kom Svenska Bostäders ansökan om slutbeskedet bort i posten, vilket har lett till ytterligare förseningar.

Stått tomma

Boende i grannskapet har hört av sig till Mitt i Västerort och undrat varför färdiga bostäder stått tomma så länge när bostadsbristen är så stor.

Hans Nordin beklagar att ärendet dragit ut på tiden, men säger att han hoppas få slutbeskedet vilken dag som helt så man kan börja hyra ut.

– Vi vill inte heller att det ska stå tomt, det råder ju bostadsbrist och dessutom vi vill få in hyresintäkter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.