ANNONS

Matbutik kan rivas för nya bostäder i Hässelby

Affären i Backlura.
Affären i Backlura.
I två år har matbutiken Knallen i Backlura stått tom i väntan på rivning. Stockholms stad ser positivt på planerna att bygga 30 bostadsrätter där.
ANNONS

Tomträttshavaren Blomkronan AB vill riva matbutiken på Blomsterkungsvägen och i stället bygga cirka 30 bostadsrätter där. När Lokaltidningen Mitt i berättade om planerna för några år sedan tyckte Backlurabor att det var synd att området blev av med sin enda matbutik.

I en handelsutredning kom Stockholms stad fram till att fastigheten inte längre lämpar sig för en matbutik då kundunderlaget anses vara för litet.

På torsdag ska exploateringsnämnden ta ställning till ett exploateringsavtal med Blomkronan AB. Om det går igenom ska en ny detaljplan för området antas av stadsbyggnadsnämnden. Blomkronan AB hoppas starta bygget senast 2017. Det ska bli två tvåvåningshus och ett trevåningshus.

– Det är ont om lägenheter här. Vi hoppas locka personer som kanske vill flytta från sin villa i området. En annan målgrupp är unga par som kanske skaffar sin första lägenhet, säger Michael Casselbrant på Blomkronan AB.

Vid ett samrådsmöte i våras uttryckte grannar bland annat oro för att bostäderna skapar ökad trafik i området. Men Stockholms stad ser positivt på att använda redan ianspråktagen mark och tror att det går att förtäta området.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.