ANNONS

Stora materiella skador efter branden

Idag kommer polisen att göra en teknisk undersökning på brandplatsen.
Idag kommer polisen att göra en teknisk undersökning på brandplatsen.
Håkan Söderman väntar på sanering. Hela lokalen är täckt av finkornigt sot.
Håkan Söderman väntar på sanering. Hela lokalen är täckt av finkornigt sot.
Det blev stora materiella skador efter storbranden i Okvista i helgen. Alla företag i byggnaden påverkas lång tid framöver.
- Jag får slänga allt på lagret, säger Rosemarie Eriksson om säljer arbetskläder.
ANNONS

Alla företag med lokaler i Okvistahuset där en bilfirma brann i helgen fick omfattande sot- och rökskador. Vissa räknar med en månads avbräck i verksamheten.

– De ska till och med ta isär all elektronik och sanera inuti datorerna, säger Rosemarie Eriksson som driver en firma som säljer arbetskläder.

En stickande röklukt vilar över hennes lokal, där kläderna hänger prydligt och färgmatchat.

– Nu måste jag slänga alla kläder. Jag har ett lager för en halv miljon, säger hon.

Försäkringsbolaget kommer att ersätta de materiella skadorna med på grund av den omfattande sanering som krävs räknar hon med en stillastående verksamhet en månad.

Ute i solen utanför huset ordnar Håkan Söderman, verkstadschef för bilfirman intill med el till en husbil. Husbilen kommer under dagen att fungera som tillfälligt kundmottagning.

– Det är hälsofarligt att vara därinne, säger han.

Håkan Södermans skrivbord efter branden.

Han visar runt i lokalen som är täckt av ett lager gråsvart stinkande sot. Eftersom hans företag, ”Min Bil” är del i en koncern kan mycket av verksamheten dirigeras om de närmsta dagarna.

ANNONS

– Det blir mycket logistik, säger han.

Den dramatiska branden i Okvista startade i en bildfirma natten mot söndagen. Polis har inlett en förundersökning om mordbrand. Under måndagen kommer en teknisk undersökning att göras. Inledningsvis trodde man att branden startat på utsidan på husets gavel. enligt senare uppgifter har man hittat en uppbruten dörr till bilfirman.