Ny mätning: Svårt att hitta p-plats i Bromma

Sedan januari måste bilister i Bromma betala för sin parkering.
Sedan januari måste bilister i Bromma betala för sin parkering.
Var tredje Brommabo tycker att det är svårt att hitta parkering efter att de nya p-avgifterna införts. Det visar en ny mätning som Easypark har gjort.

Sedan Stockholm stad infört parkeringszon 5 i  Bromma måste bilister i området betala för sin parkering. En ny undersökning som EasyPark gjort bland boende i Bromma, visar att drygt var tredje Brommabo (39 procent) tycker att det är svårt att hitta parkeringsplats.

Samtidigt svarar var femte Brommabo (20 procent) att det har blivit lättare att hitta parkering i området sedan den nya avgiften införts.

– Att många upplever att det blivit lättare att hitta parkering är intressant och kan bero på att man är mer medveten nu än tidigare. I dag kan bilister betala sin parkering direkt i mobilen, men också få hjälp med att hitta lediga parkeringsplatser, säger Anders Bäck, vd för EasyPark Sverige.

Allt fler mobilparkerar

Nya siffror från Easypark visar även att parkering genom mobilen har ökat med 32 procent under det fjärde kvartalet av 2017, jämfört med samma period 2016.

– Vi ser en kraftig ökning av bilister i Bromma som använder mobilparkering. Att betala sin parkering med mobilen sparar både tid och pengar. Samtidigt slipper kommunen att hantera parkeringsautomater i en större utsträckning och minskar därmed kostnader, säger Anders Bäck.

Fakta

Easyparks undersökning

Undersökningen är genomförd av EasyPark via undersökningsföretaget Survey Monkey. Under perioden 16-23 mars 2018 har sammanlagt 449 intervjuer via internet genomförts med ett representativt urval av män och kvinnor boende i Bromma, 18 år och äldre.

Källa: Easypark