ANNONS

”Mauro Scocco är lite som min musikpappa”

Lova Drevstam i studion som hon hyr av "Wild Boys Studio".
Lova Drevstam i studion som hon hyr av "Wild Boys Studio".
Lova Drevstam arbetar i studion två till tre gånger i veckan. "Både jag och Pablo arbetar, så det är när det finns tid".
Lova Drevstam arbetar i studion två till tre gånger i veckan. "Både jag och Pablo arbetar, så det är när det finns tid".
Nytryckt jacka med EP:ns skivomslag.
Nytryckt jacka med EP:ns skivomslag.
Lova Drevstam släppte sin första EP i fredags och nästa onsdag kommer en ny musikvideo. Som liten i Tyresö drömde hon om att bli arkeolog -men det krävde för mycket matte. Nu har artister så som Thomas Rusiak och Mauro Scocco gjort remixer av hennes låtar.
ANNONS

23-åriga Lova Drevstam har nyligen flyttat från Tyresö till Kungsholmen, musikstudion har hon i Årsta och försörjer sig gör hon som frisör i Östermalm.

– Att flytta till stan är väl en sådan där avstickare bara, sedan när man får barn flyttar man tillbaka till Tyresö igen. Det är så det brukar vara, konstaterar hon när vi träffas i studion vid Årstas partihallar som hon hyr tillsammans med producenten Pablo Munoz.

Vattenkokaren går igång och pulverkaffe hälls i varsin mugg.

Lova har sjungit hela livet men inte haft en tanke på att bli artist.

– När jag var liten ville jag bli arkeolog, men det var alldeles för mycket matte insåg jag sen.

För fyra år sedan kontaktades hon av en kille som skulle starta ett konstkollektiv, där började hon skriva egna låtar, då på engelska. Senare gick hon med i ett mindre indiebolag, och bytte språk till svenska efter bolagets invändningar.

– Man tänker till mer när man skriver på svenska, det är lätt att det kan låta löjligt. Samtidigt som du måste veta exakt vad allt betyder på engelskan eftersom det inte är ens modersmål. Det är olika utmaningar på båda språken.

Lova arbetade med skivbolaget i ett år men valde sen att gå ur.

– Vi gynnade inte varandra helt enkelt, vi var båda nya och gjorde varandra mer ont än gott.

ANNONS

Men innan avhoppet hann de producera och släppa tre singlar och sist ut EP:n ”En gång för alltid”.

Singeln ”Sluta” som släpptes i våras hamnade på en sjätteplats på Spotify top Viral, genererade 100 000 lyssningar och togs även in på P3. På samma låt gjordes också en remix av Mauro Scocco och Chrille Roth.

– Mauro Scocco är lite som min musikpappa. Vi hamnade i samma kretsar för ungefär ett år sedan. Han är en väldigt viktig person för mig som berättar vad som blir rätt och fel i musiken.

I somras blev hon inbjuden att spela med Erik Gadd. Och nu gör Thomas Rusiak ytterligare en remix, men när den släpps är inte sagt än.

– Men jag har hört den och den är verkligen jättebra, säger en nöjd Lova Drevstam.

Hon definierar sin musik som soulig pop – men det är egentligen varken soul eller pop, tillägger hon.

– Det är något nytt tror jag, men om man måste säga något så säger jag soulig pop.

Själv lyssnar hon mest på svensk hiphop och av svenska artister är bland annat Silvana Imam ett stort namn.

– Hon är en önskeartist att få arbeta med i Sverige. Ser man på världsartister så är det Beyonce -hon är mitt liv, en så stor ikon så hon inte är verklig.

Trots avhoppet från skivbolaget så vill hon inte arbeta ensam, utan hoppas hitta ett nytt mindre bolag. Men tills dess så jobbar hon vidare med Pablo i den lilla studion i Årsta.

– Min plan är att kunna släppa ett album nästa år. Utmaningen är att komma igenom bruset av alla artister, att komma på radion känns som en på miljonen.

 

Lova Drevstams debutsingel ”Sluta”

Läs mer:

Lova Drevstam i Mitt i:s ”Kvatersfolk”

Fakta

Lova Drevstam aktuell med första EP

Ålder: 23 år

Bor: Uppvuxen i Tyresö och bor nu på Kungsholmen

Arbetar som: Frisör

Favoritplats i Tyresö: ”Som barn var det fritidsgården, nu är bästa stället hos mamma.”

Vad gör du om tio år: ”Jag hoppas att jag vunnit några P3-guld priser och grammisar, men det kan ju lika gärna bli att jag sitter kvar här, på samma plats.”

Aktuell: Släppt sin första EP ”En gång för alltid”