ANNONS

Max fick ett brev från statsministern

Max Cohen brevväxlade med Statministern.
Max Cohen brevväxlade med Statministern.
Åttaårige Max Cohen från Lidingö tycker att det är bra att statsminister Stefan Löfven vill hjälpa flyktingar. Så han skickade iväg ett brev - och fick svar.
ANNONS

Max Cohen kände för att ge lite beröm till statsminister Stefan Löfven. Han tog fram papper och penna och knåpade ihop sina tankar om vad han tyckte om hur statsministern hanterar flyktingkrisen.

– Jag ville säga att det är bra att han vill hjälpa flyktingar och att han skulle fortsätta med det, säger Max, som går i tvåan i en skola i Sticklinge.

Exakt varför Max kände att statministern var bra på att hjälpa kommer han inte ihåg. Det har gått nästan två månader sedan han skickade iväg brevet, med hjälp av pappa Michael Cohen.

– Jag tror att han satt och tittade på tv, plötsligt kom han utspringande till mig och sa att han ville skriva till statsministern. Så skrev han ihop ett brev på helt eget bevåg. Det var ju väldigt fint, så jag skickade iväg det, säger Michael Cohen.

– Det är bra att hjälpa alla flyktingar, de är hemlösa, går långt och har ibland inte ens några kläder och så, säger Max.

Du fick svar! Hur kändes det?

– Det var jätteroligt! Det är inte så vanligt att han svarar och jag hade inte förväntat mig det, jag bara chansade när jag skrev brevet, säger Max stolt.

Statsminister Stefan Löfven svarade att han blev glad över Max brev och att det är viktigt att hjälpade som flyr undan krig.

Max tycker att det är bra att ge beröm när någon gör någonting bra och kanske kommer att skriva till statsministern igen. Han skulle också kunna tänka sig att själv vara statsminister i framtiden.

ANNONS

– Det skulle vara roligt. Statsministern har ju bott på barnhem, det är ganska coolt att han blivit statsminister nu.

Vad har du gjort med statsministerns brev?

– Jag har sparat det såklart! Pappa sa att han skulle rama in det.

Fakta

Brevväxlingen

Max Cohens brev till Stefan Löfven:

”Hej Stefan Löfven,

Du är en bra statsminister och du är bra hjälp till flyktingar du gör nytta alla tycker om dig, hej då.”

Statsminister Stefan Löfvens svar:

Hej Max!

Tack för ditt brev och dina vänliga ord. Vad glad jag blir av att du ville skriva till mig!

Du skriver att du tycker att det är bra att vi hjälper de som måste fly från sina hemländer. Jag håller verkligen med dig! Jag och regeringen tycker att det är viktigt att Sverige ger skydd åt de människor som flyr undan krig. Det är också viktigt att vi alla hjälps åt och välkomnar de som flyr till Sverige!

Tack igen för ditt brev!

Med vänlig hälsning

Stefan Löfven”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.