Min lokala hjälte

Maxa höstlovet i Haninge

Isak och Noah Ek leker med höstlöv. En av många saker man kan göra på höstlovet!
Isak och Noah Ek leker med höstlöv. En av många saker man kan göra på höstlovet!
Bli dansstjärna för en dag, gör läskiga självporträtt eller gå på spökvandring. Det – och mycket mer – händer på höstlovet i Haninge. Här får du sju roliga tips.

Skräck, historia och mystiska väsen. Skräcktema i kombination med nordisk historia, mytologi och mystiska väsen. Måndagen 31 oktober blir det spökvandring, korvgrillning och naturvandring på Jordbro gravfält.
– En arkeolog kommer leda barnen genom skräckupplevelserna och berätta skräckhistorier, som följs av en liten naturguidning säger Tchie Kawai på Västerhaninge bibliotek.
Efter vandringen blir det skrivarverkstad där man kan skapa sin egen skräckberättelse. Det bjuds på korv med bröd samt eftermiddagsfika. Hela veckan finns en bokutställning med historiskt skräcktema och en tipsrunda om fornnordisk tro och nordiska väsen.
Tid: måndag 31 oktober 10:00-14:00
Plats: Obs! Samling 9.30 på Biblioteket i Västerhaninge
Ålder: 9-12 år
Anmälan: Tas bara emot till hela programmet. Begränsat antal deltagare, först till kvarn. tchie.kawai@haninge.se, eller 08-606 73 52/50

Höstverkstad – gör läskiga självporträtt. Hit kan du komma och göra ett eget kusligt kort med Pedagogiska designbyrån. Läskiga självporträtt skapas med hjälp av greenscreen, fotografier och rekvisita. Korten skrivs ut på plats så man kan ta med sig hem. Inga förkunskaper krävs, man kan komma som man är.
Tid: Måndag-torsdag 31 okt- 3 nov, 12:00-16:00
Plats: Konstverkstaden i Haninge kulturhus
Ålder: 6-18 år
Pris: Gratis

Dansläger – Höstkoreograferna. Fyra dagar med dans och rörelser – där man kan skapa sina egna dansverk. Kommunkoreograferna Kolko ink håller i lägret. Avslutning med uppvisning lördag 26 nov.
Tid: måndag-torsdag 31 okt-3 nov 10:00-15:00
Plats: Haninge kulturhus
Ålder: 13-18 år
Kostnad: Gratis, lunch ingår
Anmälan: fredrik.ljungestig@haninge.se, 08-606 85 20
Läs mer här.

Varning för att det inte blir tid att sitta inne och kura. Det blir inte en lugn stund på höstlovet om du ska hinna med allt i vår guide.

Varning för att det inte blir tid att sitta inne och kura. Det blir inte en lugn stund på höstlovet om du ska hinna med allt i vår guide.

Spökvandring. Den som vill kan följa med på ett hemligt uppdrag i bibliotekets kusligaste vindlingar och vrår. Tydligen så spökar det – och är inget för lättskrämda. Avslutas med spökfika.
Tid: 3 november 15:00-16:30
Plats: Biblioteket i Handen
Ålder: 8-11 år
Anmälan: Senast måndagen 31 oktober på 08-606 85 98

Reflexverkstad. När mörkret faller är det dags att ta fram reflexen. På biblioteket fixar du Haninges coolaste och glammigaste reflex, enligt biblioteket.
Tid: 31 oktober, 14:00-15:30
Plats: Biblioteket i Handen, barnavdelningen

Filmklubben. Bibliotekets filmklubb visar den prisbelönade danska rysaren ”Min fröken är en utomjording”.
Tid: Fredag 4 november 14:30
Plats: Kulturhuset i Handen, Teatern
Åldersgräns: 11 år eller äldre
Pris: Du behöver ett medlemskort. Kortet hämtar du på biblioteket i Haninge kulturhus. Det är gratis.
…
Musikkväll. Här får den som vill chansen att lära sig grunderna i inspelningsteknik, låtskriveri, text och produktion.
Tid: Måndag 31 oktober 18:00-21:30
Plats: Brandbergsgården
Ålder: 13-19 år
Anmälan: 08-606 88 27 eller direkt till personal på gården. Begränsade platser.

Detta är bara några av aktiviteterna. För att se mer aktiviteter eller läsa mer om dessa ovan, gå in och kolla på kommunens sajt om höstlovets aktiviteter i Haninge.