Min lokala hjälte

Maxat höstlov i Botkyrka och Salem

Isak och Noah Ek leker med höstlöv. En av många saker man kan göra på höstlovet!
Isak och Noah Ek leker med höstlöv. En av många saker man kan göra på höstlovet!
Höstlovet är en välkommen paus för många. Men det går att vara lika aktiv som höstlöven som virvlar runt på gatorna. Ta en sväng på dancecamp i Hallunda, lär dig animera i Tumba eller få en härlig ansiktsmålning i Salem.

Teatercirkus med akrobatiska övningar
Lär dig teatercirkus med akrobatik, jonglering och improvisation på Lilla Murgrönan med start 31 oktober klockan 12.30. Målgrupp: 9-13 år. Hämta gratisbiljetter på Salems bibliotek.

Dansa hiphop, afro, dancehall och k-pop Workshops med internationella lärare på Riksteatern i Hallunda 1-2 november. Läs om hur du anmäler dig här.

Möt en ung mästerkock
Botkyrkabon Signe Strålin som vann ”Sveriges yngsta mästerkock” berättar om hur det var att medverka i tv-programmet. Kocken finns på Tumba bibliotek den 2 november klockan 18-19. Gratisbiljetter finns att hämta i förväg på Tumba bibliotek.

Gör författardebut på Fittja bibliotek
Den som lyckas skriva en bästsäljare kan bli stormrik. Det är aldrig för sent att börja, men lika bra att sätta i gång på höstlovet. Den 1 november klockan 13 är det gratis att skapa sin egen bok som sedan stannar kvar på bibblan för utlån till allmänheten.

Robotverkstad i Tullinge
Tio platser blott finns för skollediga barn som bland annat vill lära sig hur en motor får saker att röra på sig. Teknikens under äger rum på Tullinge bibliotek den 2 november klockan 13-15. Anmälan till lina.berglund@botkyrka.se.

Lär dig animera
Workshop på Tumba bibliotek den 1 november klockan 10-13 för den som vill kunna animera med stop motion-teknik. Öppet för skollediga som är 9 år eller äldre. Gör din anmälan till tumba.bibliotek@botkyrka.se.

Bränn ditt eget konstverk i lera
Knåda, ringla, tumma och kavla till ett konstverk i lera som du sedan bränner i ugn. Hämta biljetter till denna workshop för skollediga barn och unga på Botkyrka konsthall vid Tumba torg. Workshops mellan 1 och 4 november klockan 13-15. Läs mer på botkyrkakonsthall.se

Varning för att det inte blir tid att sitta inne och kura. Det blir inte en lugn stund på höstlovet om du ska hinna med allt i vår guide.

Varning för att det inte blir tid att sitta inne och kura. Det blir inte en lugn stund på höstlovet om du ska hinna med allt i vår guide.

Hitta ugglorna i mörkret
Ugglor är sällsynta men med en ficklampa och i sällskap av medföljande föräldrar kan barn gå på ugglejakt längs en markerad stig klockan 18 den 3 november. Ugglorna finns vid Lida Friluftsgård och turen kostar 20 kronor.

Få ditt ansikte målat
Den som vill få ett extra festligt ansikte på höstlovet kan bege sig till Salems bibliotek den 3 november klockan 13-15. Snart ler ditt ansikte extra mycket till alla du möter.

Mysigt dagläger med Halloween-tema
Cirkus, dans, sång, teater, mask och smink blir det för deltagarna när D.I.T. Subtopia, Cirkus Cirkör och Scenskolan Fejm anordnar kurs 31 oktober till 4 november i Alby. Kursen vänder sig till skollediga mellan 10 och 16 år, men är öppen för alla. För boende i Alby är det gratis, och för andra Botkyrkabor kostar kursen 300 kronor. Den som har otur att bo utanför Botkyrka betalar 1 500 kronor.

Fler tips finns på Botkyrka kommuns hemsida. Eller på Salem kommuns hemsida.