ANNONS

Maxi, 11 år, har sin första vernissage

Maximilan Svensson målar nästan varje dag efter skolan - men han gillar också att skejta. På måndag har han sin första vernissage.
Maximilan Svensson målar nästan varje dag efter skolan - men han gillar också att skejta. På måndag har han sin första vernissage.
11-årige Maximilian Svensson från Tyresö älskar att måla i akvarell och hans stora förebild är konstnären och tv-intervjuaren Lars Lerin.

På nationaldagen har han sin första vernissage – i en kontors- och möteslokal inne i city.
ANNONS

Maxmilian Svensson från Trollbäcken har en annorlunda hobby. Han älskar konst, att titta på – men också att skapa. Varje dag, efter skolan, sitter han på sitt rum, vid sitt jätteskrivbord och målar landskap. Det har han gjort sedan han var åtta år. För det mesta målar han av fotografier eller bilder.

– Jag vet inte varför det blivit så, jag bara fastnade för det och nu liksom kliar det i fingrarna om jag inte målar. Det började med att pappa målade lite, han är designer, och så fick jag prova. Först målade jag i akryl, men sedan fick jag prova akvarell och det är min favorit.

– Jag gillar när det flyter ut och att man kan lägga på flera lager. I akvarell finns heller ingen vit färg. Det är spännande.

På måndag, på nationaldagen, ställer Maximilian för första gången ut flera av sina verk. Platsen är NO18, en kontors- och möteslokal på Birgers Jarlsgatan 18 och tiden är 15–18.

Den som åker dit och tittar, kommer att se att konstnären Lars Lerin är en förebild.

– Jag försöker efterlikna honom så mycket som det bara går. Jag tycker att det han gör är så himla fint. Ibland målar jag av hans tavlor. Och ibland försöker jag att måla på samma sätt som han gör, säger Maximilian som också träffat sin stora idol.

Till vardags går Maximilian på Eriksdalsskolan, i en bildprofilklass.

Tror du att du att du kommer att kunna försörja dig på din konst när du blir stor?

– Ja, det tror jag.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.