ANNONS

MC-förare dömd för rattfylleri

Bild på Attunda Tingsrätt, samt Brottofferjouren i Upplands Väsbys lokal i Sollentuna
Attunda tingsrätt har dömt en 36-årig man för grovt rattfylleri efter en olycka i en rondell i Mörby.
Det var ett grovt rattfylleri som låg bakom en olycka i en rondell i Mörby förra sommaren, konstaterar Attunda tingsrätt en dom. Den 36-årige mc-föraren hade 2,18 promille alkohol i blodet.
ANNONS

MÖRBY

En motorcyklist vurpade när han skulle köra igenom en rondell i Mörby i mitten av juli förra sommern. En kvinna som körde bilen bakom blev vittne till olyckan. I sitt vittnesmål i Attunda tingsrätt berättar hon att mannen vinglade när han reste sig för att gå och kissa efter olyckan och att han också ramlade då.

Efteråt satte sig 36-åringen på motorcykeln igen för att sedan åter åka av vägen ett par hundra meter bort. Kvinnan såg att han vinglade på motorcykeln och larmade polisen som kom fram till mannen fem minuter senare.

Ett blodprov visade att han då hade 2,18 promille alkohol i blodet.

Mannen hävar dock att han inte var påverkad när han körde motorcykeln utan att han drack upp den whisky han hade med sig i en flaska i sin ryggsäck. Båda dessa hävdar mannen att han slängde iväg innan polisen kom dit.

Tingsrätten konstaterar dock att mannen inte hade lång tid på sig att hinna dricka så mycket whisky som motsvarar blodets alkoholhalt. ”…en flaska starksprit som man kan anta att de flesta människor inte dricker så fort.”

Enligt tingsrättens mening talar det strakt emot mannens påstående och att den förklaringen är en efterhandskonstruktion.

36-åringen döms därför för grovt rattfylleri. En personutredning visar att han har alkoholproblem och tingsrätten anser att det är detta missbruk som bidragit till att brotten begåtts.

Mannen döms därför till skyddstillsyn i kombination med en behandlingsplan, så kallad kontraktsvård.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.