Medaljregn över Täby Sim

Täby Sim är en stor klubb, med över 2300 medlemmar varav runt 20 är elitsimmare.
Täby Sim är en stor klubb, med över 2300 medlemmar varav runt 20 är elitsimmare.
Näst sista tävlingen för säsongen slutade med braksuccé för Täby Sim. Många av simmarna slog personliga rekord, och klubben tog hela 25 medaljer.

– Detta är en av de bästa placeringarna vi har haft.

Det säger Täby Sims klubbchef Mats Lennerthson om resultatet under SM-veckan i Malmö 28 juni – 2 juli. Klubben tog hela 25 medaljer och blir därmed Sveriges femte bästa seniorklubb. Fjärde bästa för juniorer.

– Det var många som slog personliga rekord och simmade väldigt bra, och vi tog mycket poäng helt enkelt. Det är jättekul att vi vinner massa medaljer, men laginsatsen är så mycket mer än bara det, säger Mats Lennerthson.

Lyfter hela laget och tränarna

En av de bästa individuella prestationerna under hela SM stod Samuel Törnqvist för, som tog hela fem SM-guld. Täby Sim har också ett väldigt bra lag på det stora hela, med en bra kombination av simmare, från yngre tonåringar till några som är runt 30, säger Mats Lennerthson. Han vill även lyfta fram tränarna.

– De gör ett himla bra jobb, och det måste de få höra också, säger han.

Efter ännu en tävling i Norrköping under helgen tar säsongen slut.

– Vi har simskola hela sommaren, sen drar det igång i mitten av augusti. Första tävlingen är i början av september, säger Mats Lennerthsson och tillägger att de siktar på att bibehålla sina resultat och den härliga stämningen i laget.