Medaljregn över Lidingös unga friidrottare på SM

Lidingö Friidrott, David Århammar
David Århammar blev dubbel guldmedaljör i helgens SM. Här i tresteg.
Ungdoms-SM och Junior-SM i friidrott har avslutats. I bagaget fick friidrottarna från Lidingö med sig rekordmånga medaljer - och ett gäng fina resultat.
– Det var härligt att se en så bred framgång i vår ungdomssektion, säger Mikkel Mördrup ansvarig för tonårs- och juniorverksamheten.

Tre guld, två silver och ett brons. Det var medaljskörden för IFK Lidingös friidrottare i Junior-SM och Ungdoms-SM som gick av stapeln i Göteborg och Trollhättan i helgen.

Har man en bred förening så lyckas man på elitsidan

Mikkel Mördrup

Totalt 25 ungdomar från klubben, fem i USM och 20 i JSM tävlade. Förutom medaljerna tog de hem helt gäng fina placeringar.

– Överlag var det många fina prestationer, även blad de som inte fick medalj. Det är härligt att se en bred framgång i vår klubb, säger Mikkel Mördrup, ansvarig för tonårs- och juniorverksamheten i IFK Lidingö Friidrott.

Bredden viktig för klubben

Han menar att framgångsreceptet är många dedikerade tränare och engagerade föräldrar. Men också att klubben är öppen, både för de som vill ha friidrotten som motion och för de som vill satsa och tävla på hög nivå.

– Har man en bred förening så lyckas man på elitsidan. Du behöver elitsidan som inspiration och bredden som fundament.

Klubben har de senaste 15 åren satsat på sin ungdomsverksamhet.

– På det sättet kan vi producera egen elit. Det är härligt att se ungdomar som tränar och tävlar på den här nivån i tonåren, när många faller ifrån idrotten, säger Mikkel Mördrup.

Medaljerna:

Guld:

JSM, M22 2000m: Simon Sundström

USM17, Tresteg: David Århammar

USM17, Längdhopp: David Århammar

Silver:

USM, 800m: Lisa Fröberg

USM, 300m: Nike Isaksson

Brons:

USM17, Spjut: Robin Isaksson

Läs alla resultat i JSM och USM här.