Medaljregn över Upplands Väsbyatleter under SM-veckan

Upplands Väsbys gymnastikklubb, UVGK, vann flera medaljer under SM-veckan i Malmö. Jonas Nordfors; Linn Bohlinder; Måns Åberg
Jonas Nordfors, Linn Bohlinder och Måns Åberg från UVGK tog hem flera priser under SM-veckan i Malmö.
Väsbys atleter vaskade guld på SM-veckan i Malmö. Upplands Väsbys gymnastikklubb tog hem medaljer i alla möjliga nyanser, och tyngdlyftaren Jan Philip Pålssons Stockholmsrekord blev till 289 kilo guld.

Upplands Väsbys gymnastikklubb, UVGK, vann flera medaljer under SM-veckan i Malmö. Jonas Nordfors; Måns Åberg

Jonas Nordfors och Måns Åberg från UVGK vann guld i synkron under SM-veckan i Malmö. Foto: Anders Bohlinder

Under SM-veckan i Malmö i slutet av juni intog flera av Upplands Väsbys atleter pallplatserna.

För en av gymnastikklubben UVGK:s landslagshoppare, Jonas Nordfors, blev det en guldtrippel i dubbel-mini-trampolinen, individuell trampolin och i synkronen tillsammans med Måns Åberg.

– Det var jätteroligt att han tog guld i alla tre discipliner. Han har gjort det någon gång tidigare och det har ju gått bra på de internationella tävlingarna också, säger Anders Bohlinder som är tränare i UVGK.

Se ett av guldhoppen!

Samtidigt tog Måns Åberg även silver i den individuella trampolinen bland herrarna, medan 16-åriga Linn Bohlinder seniordebuterade och kammade hem bronset bland damerna.

– Det kändes fantastiskt, man blir jättestolt. Hon har hoppat i UVGK sedan hon var två och ett halvt, och så tar hon hem medalj första gången hon tävlar i senior-SM, säger Anders Bohlinder, som framför allt var med i Malmö och hejade på i egenskap av pappa.

Upplands Väsbys gymnastikklubb, UVGK, vann flera medaljer under SM-veckan i Malmö. Linn Bohlinder

Tyngsta guldet

I den något tyngre idrottskategorin, 89-kilosklassen i tyngdlyftning, tog Jan Philip ”Janne” Pålsson från Väsby Atletklubb hem guld i både ryck, 136 kg, och stöt, 162 kg, och satte samtidigt Stockholmsrekord i samtliga lyft.

Jan Philip Pålsson från Väsby AK vann SM-guld i tyngdlyftning i Malmö 2019

Jan Philip Pålsson från Väsby AK vann tre SM-guld i tyngdlyftning i Malmö och blev samtidigt uttagen till Nordiska Mästerskapen. Foto: Privat

Sammanlagt lyfte Janne 298 kg och höll sig därmed på tryggt avstånd från andraplatsen och kvalade samtidigt in till de Nordiska Mästerskapen.

– Det var jättehärligt. Den här tävlingen har varit full pott för mig! Man tränar som ett odjur i tre år liksom, så det är en fantastisk känsla utan tvekan. Och i oktober får jag representera Sverige i de Nordiska Mästerskapen, säger Janne.

Jan Philip Pålsson från Väsby AK vann SM-guld i tyngdlyftning i Malmö 2019.

Jan Philip Pålsson från Väsby AK:s tre guldmedaljer. Foto: Privat

Det här var Jan Philip Pålssons andra SM. Förra året kom han femma i den tyngre 105-kilosklassen men i år slog han nytt personbästa i varenda lyft och att få stå på pallen var helt overkligt säger han.

– Jag var på eld, jag var så upphetsad. Det var som en storm av känslor när jag tävlade. Det är nu det börjar. Jag har tänkt fortsätta utvecklas så länge jag kan. Målet är att vara med på större tävlingar internationellt, men vi får se helt enkelt. Alla drömmer ju om att få tävla i OS.

Se det starka vinnarlyftet!