ANNONS

Medborgare vill ha porrfilter i Hammarby-Skarpnäck

barn surfplatta
Medborgare vill ha porrfilter i förskolor och skolor i Skarpnäcks stadsdel. Arkivbild.
Skarpnäcks stadsdel bör införa porrfilter på nätverk och datorer i förskolor, skolor, fritids och bibliotek. Det föreslås nu i ett medborgarförslag.
– Vi kommer att titta på det inför nästa nämndmöte, säger Jan-Erik Johansson, på stadsdelsförvaltningen.
ANNONS

Kommunala verksamheter i Hammarby-Skarpnäck måste bli bättre på att skydda barn från porr. Det menar en medborgare som nu skrivit ett medborgarförslag om att Skarpnäcks stadsdel ska införa ett porrfilter på nätverk och datorer i förskolor, skolor, fritids och bibliotek och andra platser i kommunens regi där barn vistas.

– Det finns redan ett porrfilter i staden idag, men jag vågar inte svara på hur effektivt det är, säger Jan-Erik Johansson, avdelningschef för förskola och vikarierande stadsdelsdirektör.

Vad kommer ni att göra med medborgarförslaget?

–  Vi får diskutera det i ledningen. Vi kommer säkert inte att ha ett eget porrfilter men vi får titta på om det som finns är tillräckligt. Är det inte det så lyfter vi det med staden centralt så får de se till att det blir bättre, säger Jan-Erik Johansson.

Förslagsställaren är inte ensam om sin uppfattning att barn bör skyddas bättre mot porr. På nätet pågår sedan en lång tid tillbaka uppropet #porrfribarndom som förutom porrfilter i skolan bland annat vill införa åldersgräns på nätporr med krav på inloggning med BankID.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.