Medborgarförslag: Badhus i Tungelsta och förbud mot nyårsraketer

Låt kommunen införa ett lokalt förbud mot nyårsraketer i Haninge – och bygg nya simhallen i Tungelsta. Detta vill två Haningebor, enligt nyligen inskickade medborgarförslag.

Förslaget: ”Bygg nya simhallen i Tungelsta”

Mitt i Haninge har tidigare berättat om planerna på en andra simhall i Haninge.

Nu vill en invånare i ett medborgarförslag att ett badhus liknande Gustavsbergsbadet byggs i Tungelsta, och att det ska inrymma äventyrsbad, gym, bastu, bubbelpool, ångbastu och massage. ”En liknande anläggning som den som nu finns i Värmdö i Gustavsberg. Det skulle bli ett lyft för kommunen och en trevlig mötesplats för rekreation”, skriver invånaren i förslaget, och fortsätter:

”En plats där du bland annat kan motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Förslagsvis också simskolor, babysimkurser och annat relaterat”.

Mitt i Haninge har tidigare berättat att tre platser varit aktuella som plats för ny simhall, och att Hanvedens IP utanför Västerhaninge utvecklats till det hetaste alternativet. Krigslida i Tungelsta har varit aktuellt som alternativ plats, men politikerna tycker att det ligger för långt från skolor och unga.

Förslaget: ”Förbjud nyårsraketer helt i Haninge”

I ett annat medborgarförslag föreslår en invånare begränsning, och framöver även ett förbud mot fyrverkerier i Haninge kommun på nyårsafton. Förslaget har lämnats över till kommunstyrelsen för beslut.

Läs mer:

Tre platser aktuella för nya simhallen

Ny simhall vid Hanvedens IP