Medborgarförslag: Ny skejtpark och fotoutställning om Haninge nu och då

(Personen och rampen på bilden har ingenting med medborgarförslaget i artikeln att göra).
(Personen och rampen på bilden har ingenting med medborgarförslaget i artikeln att göra).
En skejtpark vid Hanveden – och en fotoutställning i Kulturhuset om Haninge då och nu. Det föreslår två Haningebor i två nyss inlämnade medborgarförslag.

I ett medborgarförslag föreslår en Haningebo att det byggs en ny skejtpark i Västerhaninge. Platsen som föreslås är Hanvedens IP:
”Det blir nära för folk att ta sig till och det kan attrahera fler människor att nyttja utrymmet där. Det är även avlägset från folk så att människor slipper störas (…)”, skriver personen, och fortsätter:
”Det behövs inte något superavancerat, jag kan mer än gärna komma med hjälp och förslag om vad som skulle kunna fixas.”

Den nuvarande skejtparken vid Örtagårdsvägen går inte riktigt att använda, menar personen
”…samt att folk inklusive jag själv blivit avvisade fåra allmänna utrymmen (Byplan, Centrum)”, skriver personen.

Läs mer: Nya simhallen väntas hamna vid Hanveden

I ett annat medborgarförslag föreslår en Haningebo att en fotoutställning om Handen/Haninge från dåtid och nutid, arrangeras på Kulturhusets bibliotek. Haningebon hänvisar bland annat till facebookgruppen ”Haningebilder från för och nu” där en mängd gamla Haningefoton läggs upp.

”Mycket har hänt och mycket händer och när det nu skall byggas så mycket som det gör och mycket folk flyttar in, så kan det ju vara kul frö nya samt gamla boende att få läs och se lite historia och även får boens ratt skicka in foto börösag till den autsällning”

Kultur och fritid ser positivt på förslaget, skriver man, men säger sig inte kunna gå vidare med det. Man svarar att Kulturhuset erbjuder ”Konstväggen 20m2 konst” där kommunens invånare kan visa egna bilder och konst, och att kulturhusets programt just nu inte tillåter en utställning likt den som föreslås. Trots detta uppmuntrar förvaltningen Haningebor att dela med sig av privata foton av allmänt intresse till Haningearkivet eller Haninge hembygdsgille, för framtida eventuella lokalhistoriska utställningar.