Medborgarlöfte mellan kommun och polis

Johan Lundgren, kommunpolis, Henrik Thunes (m) kommunalråd och Emil Andersson lokalpolisområdeschef
Representanter från kommun och polis i Sollentuna tecknade löfte.
Samarbetet mellan polis och kommun går nu ett steg längre. Ett medborgarlöfte har signerats som lovar ökad trygghet till medborgarna.

Som Mitt i Sollentuna tidigare skrivit vill kommunen se en ökad polisiär närvaro, främst i Tureberg och Edsberg, något som nu kommer att bli verklighet då polis och kommun tecknade ett medborgarlöfte för 2017 i veckan.

LÄS MER: Polisen ska synas mer i Sollentuna

Nu lyssnar vi på medborgarna och kommer arbeta för att öka den faktiska och upplevda tryggheten

Förutom fokus på nämnda kommundelar lovar polisen att regelbundet närvara i ungdomsmiljöer och vid samlingsplatser, genomföra trygghetsinsatser i kollektivtrafiken och vid stationsområden. De ska också genomföra insatser mot vårdslös mopedkörning och prioritera utredningar kring personer och nätverk som påverkar otryggheten.

LÄS MER: Så tycker Sollentunabor att kommunen ska bli tryggare

– Nu lyssnar vi på medborgarna och kommer arbeta för att öka den faktiska och upplevda tryggheten, säger Emil Andersson, lokalpolisområdeschef Sollentuna i ett pressmeddelande från Sollentuna kommun.

Medborgarlöftet har tagits fram utifrån dialogmöten och enkätundersökningar bland annat. Det är en del av den gemensamma samverkansöverenskommelse som Sollentuna kommun och polisen tecknat tidigare. Båda kommer utvärderas under året och information om detta kommuniceras via polisens och kommunens hemsidor.