Efter busstoppet: Nu kör Arriva igen

Bussarna utgick i flera kommuner under dagen, nu kör de igen. Bilden är en arkivbild.
Bussarna utgick i flera kommuner under dagen, nu kör de igen. Bilden är en arkivbild.
Arriva meddelade tidigare idag att man stoppade all busstrafik i Täby, Vallentuna, Danderyd, Vaxholm och Åkersberga. Men vid 14-tiden slutade det snöa och bussarna är återigen i trafik.

Under förmiddagen har bussar stått still, krockat och inte kunnat ta sig fram på vägarna. Därför beslöt Arriva att ställa in alla bussavgångar i Täby, Vallentuna, Danderyd, Vaxholm och Åkersberga.

– Det blev alldeles för många bussar som blev stående och som åkte av vägen eller råkade ut för småkrockar. Därför har vi dragit slutsatsen att vi drar in alla bussar tillsvidare, sa Izhak Dan på Arrivas presstjänst.

Vad beror det på, är det för dåligt skottat?

– Jag vet inte riktigt om det är dåligt skottat men det snöar så pass kraftigt att det hela tiden kommer nysnö som inte går att skotta bort.

Det går fortfarande bussar i andra delar av länet, men ni valde att dra in busstrafiken helt?

– Tittar man på sl.se så är det väldigt många oregelbundna linjer i hela länet, och i norrort så har det varit mycket svårt att köra så vi drog den slutsatsen.

Vi har ju vinter i Sverige, det är inte bussarna det är fel på?

– Det är svårt för all tung trafik. Åker man ut så ser man allt från skåpbilar till långtradare och bussar som kört fast eller bara står och slirar vilket innebär kraftiga köer. Vissa dagar ska man inte ut och köra helt enkelt.

UPPDATERING:

Vid 14-tiden slutade det snöa och Arriva meddelade att man började köra bussarna igen.

– När det slutade snöa kunde vi sätta in busstrafiken igen, vår ambition är att fortsätta köra, säger Izhak Dan på Arrivas presstjänst.

Enligt SMHI beräknas det inte komma någon mer snö förrän till helgen.

För Roslagsbanans del är det fortfarande inställda snabbtåg mot Österskär som gäller tillsammans med kraftiga förseningar och inställda tågavgångar. För att få den senaste informationen besök SL.se