Medlemmar oroliga efter artikel om razzia

Sirob Matiros vill klargöra att det inte förekommit något spelande i deras lokaler, något som polisen bekräftar.
Sirob Matiros vill klargöra att det inte förekommit något spelande i deras lokaler, något som polisen bekräftar.
Artikeln om tilslaget mot en illegal spelklubb väckte oro bland medlemmar i Armeniska riksförbundet som har lokal i samma hus.

– Vi har ingenting med det att göra, klargör Sirob Matiros, verksamhetsansvarig i Jakobsberg.

För tre helger sedan slog polisen och Lotteriinspektionen till mot det som misstänks ha varit två illagala spelklubbar.

Som Lokaltidningen Mitt i berättade i förra numret gjordes den ena razzian mot en lokal i industriområdet Västa Veddesta, den andra i ett bostadsområde i Jakobsberg. Spelautomater togs i beslag och två män greps misstänkta för brott mot lotterlilagen. Sedan dess har misstankar väckts mot ytterligare fyra personer.

De två spelklubbarna som båda stängdes i samband med tillslagen tros ha ett samband och kan enligt polisen ha omsatt hundratusentals kronor.

I samma hus som spelklubben i Jakobsberg huserar flera andra verksamheter som inte har med saken att göra. En av dem är Armeniska riksförbundet. I artikeln fanns en husbild som var missvisande och gjorde flera medlemmar oroliga, något Mitt i beklagar.

Sirob Matiros, förbundets verksamhetsansvarige i Jakobsberg, berättar att flera har hört av sig och undrat vad som har hänt.

Förbundet vill klargöra att de inte har något med den misstänkta spelklubben att göra, något som även bekräftas av polisen.

– Det är definitivt inte i våra lokaler som den nämnda razzian har gjorts, säger Vahagan Avedian, talesperson för Armeniska riksförbundet i Sverige.

Förbundet hyr lokalen sedan fyra år och bedriver en rad verksamheter, som danslektioner, scoutverksamhet och språkundervisning.

– Vi sysslar med något helt annat och har många barn och ungdomar som kommer hit, vi har ingen spelklubb, poängterar Sirob Matiros.