Dags för Megaloppis i Solnahallen i helgen

Tommy Pettersson ligger bakom succén Megaloppis i Solnahallen.
Tommy Pettersson ligger bakom succén Megaloppis i Solnahallen.
I helgen är det dags igen för loppisen som i snart 10 år fått folk att vallfärda till Solnahallen i jakten på fynd och roliga prylar.
Mitt i tog ett snack med initiativtagaren Tommy Pettersson som berättar hur det gick till när han startade det hela.

Imorgon lördag kl. 10 slås dörrarna till Solnahallen upp inför ännu en megaloppishelg. Och man får nog räkna med att trängas – det är nämligen helt fullbokat i Solnahallen då 250 olika försäljare kommer vara på plats, berättar initiativtagaren Tommy Pettersson.

Tommy Pettersson

Den första loppisen ordnade han 2008 efter att hans mamma gått bort, då han och hans bror behövde sälja av saker. Han gick all in och lyckades locka 10000 personer till Solnahallen, där han tidigare krängt skivor på skivmässor.

– Folk stod 4-5 i bredd i en kö hela vägen bort till Max för att få komma in. Det var en jättesuccé, berättar han.

Efter den första loppisen var han fast. Ja, han sålde till och med sin skivaffär på St Eriksgatan, för att kunna fokusera helt på loppisarna. Sedan dess har han anordnat loppisar 4-5 gånger om året i Solna och den 27-28 januari nästa år firar man således 10-årsjubileum.

Vilka är det som kommer och handlar?

Det är övervägande folk från Sumpan, Solna och Bromma. Men vi har även gott rykte i övriga landet och utomlands. Jag får mejl från Japan, från folk som vill komma och handla, berättar Tommy.

Vad säljer bäst?

– Nja jag vet inte riktigt, jag är inte runt så mycket och kollar sånt. Men Stig Lindberg-grejer och Lisa Larsson är alltid populära.

Varför älskar vi loppis?

– Folk tycker att det är coolt och tufft med äldre inredning igen. Om du sa för 20-30 år sen att du gick på loppis, då var du ju inte klok. Då var det skummigt, men det har blivit accepterat, ja riktigt inne. Det finns en annan acceptans bland publik och folk. Jag har haft många kändisar som är stadiga besökare, berättar Tommy Pettersson.

Snart fyller ni 10 år – fyller ni Friends då?

– Nja, det är ett risktagande att byta plats. Då måste du fylla det och ha x antal gäster, det blir en press. Jag tog risken en gång och det räcker. Det flyter bra och funkar bra, säger Tommy.

Slutligen, vad är ditt roligaste fynd?

– En gång köpte jag ett gäng grammofonskivor för 2000 spänn och sålde dem för 15000 kronor 14 dagar senare. Det kunde jag göra för att jag kunde den branschen. Jag har samlat på Marilyn Monroe-prylar, men jag letar inte, men ser jag nåt så slår jag till, säger Tommy Pettersson.

Fakta

Megaloppis

Var? Solnahallen.

När? Lördag kl. 10:00-17:00 samt söndag kl. 11:00-16:00.