ANNONS

Nytt avtal mellan Lidingö stad och polisen

I polisens lokaler på ön sitter ambassadsäkerhetsgruppen - men inget lokalt poliskontor.
I polisens lokaler på ön sitter ambassadsäkerhetsgruppen - men inget lokalt poliskontor.
I dagarna kommer polisen och Lidingö stad att teckna en samverkansöverenskommelse. En stor tonvikt ligger på att jobba förebyggande mot narkotika.
– Vi har varit tydliga mot polisen att vi förväntar oss en större polisnärvaro kring dessa frågor. Jag är glad att det nu hamnar i avtalet, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M).
ANNONS

Det är under nästa vecka som kommunstyrelsen i Lidingö stad förväntas anta den samverkansöverenskommelse på staden och polisen gjort.

Här regleras hur polisen och staden fördelar ansvaret kring brottsförebyggande arbete.

Det båda parterna ska samverka kring områdena:  trygghet, ungdomar och tillgreppsbrott.

Förväntar sig hjälp från polisen

Den politiska majoriteten i Lidingö stad gläds åt att ett tungt fokus i överenskommelsen ligger på att förebygga narkotikabruk hos unga.

– Unga på Lidingö brukar narkotika i större utsträckning än i andra kommuner. Det är mycket oroande och vi har varit tydliga mot polisen att vi förväntar oss en större polisnärvaro kring dessa frågor. Jag är glad att det nu hamnar i avtalet, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M).

Något sam majoriteten också drivit är att få fler polisen speciellt placerade på Lidingö. Det kravet har man inte fått igenom eftersom polisen ser att resurser måste användas på andra håll än relativt lugna Lidingö.

– Trots att brottsstatistiken generellt är låg, så känner en del Lidingöbor sig otrygga. Den oron tar vi i Lidingömajoriteten på allvar och har därför drivit att det ska finnas poliser fast placerade på Lidingö, säger kommunalråd Carl-Johan Schiller (KD).

ANNONS

Majoriteten kommer att fortsätta driva denna fråga.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.