Mellberg: ”Vi gillar kniven mot strupen”

BP firar - klart för allsvenskan 2018
Segervrålet.
BP firar - klart för allsvenskan 2018
Guldtröjor.
BP firar avancemanget till allsvenskan
Glädjejubel.
Efter tre år i skymundan – efter att ha varit nere i division 1 och vänt – är BP nästa år tillbaka i allsvenskan. BP-tränaren Olof Mellberg var inte förvånad att laget avgjorde i seriefinalen mot Dalkurd.
– De här spelarna gillar att ha kniven mot strupen, säger han.

BP-spelarna krängde på sig gyllene tröjor dansade i konfettiregn inför 3866 åskådare. Ett gäng knattar stormade Grimstas konstgräs men kom av sig halvvägs. Planstormningar är kanske inte BP:s starkaste gren.

BP firar - klart för allsvenskan 2018

I gyllene tröjor tackade Brommapojkarna publiken på Grimsta.

Uppblåst gubbe dansade

Bakom kortsideläktaren dansade en fyra meter lång uppblåst gubbe i BP-kläder. Bakom hans axel glittrade pokalerna i klubbrummet. Kanske blir de snart fler? 2018 blir det hur som helst allsvenskt spel första gången sedan 2014 för den eviga talangfabriken.
Luca Gerbino Polos 1-0-mål i den 82:a minuten i tisdagskvällens seriefinal mot Dalkurd i superettan var avgörande. Med två omgångar kvar har Brommapojkarna redan säkrat uppflyttningen.

BP firar avancemanget till allsvenskan

Nästa år blir det allsvenskt spel på Grimsta första gången sedan 2014.

Mellberg hes

Efter slutsignalen studsade spelarna framför fotografernas blixtar. I mittcirkeln stod en hes men glad Olof Mellberg och gastade i intervjumikrofonen.
– Vilka fantastiska spelare vi har haft hela säsongen. Vem hade trott för två år sedan att vi skulle ha ett fullsatt Grimsta i det här läget? sa BP-tränaren.

BP-supportrar på läktaren.

Dribblade bort orden

Sedan dribblade den förre spelaren ihop orden spelare och ledare innan han hittade rätt igen.
– Ett fantastiskt jobb, inte bara av spelare och ledare utan även av alla runt omkring – det har varit en fantastisk inramning här på Grimsta i alla matcher. Man har gjort ett hårt jobb på kansliet.

BP-tränaren Olof Mellberg. Foto. Pekka Pääkkö

”Gillar när det blir nerv”

Viktor Gyökeres gjorde en av sina sista matcher i BP-tröjan.

Olof Mellberg tycker att BP-spelarna blir bättre ju mer som står på spel.
– Ja så var det inför Syrianskamatchen, förra matchen. Jag märker det på killarna att de gillar det här – de gillar att ha kniven mot strupen. Det var likadant förra året när vi gjorde det här hemma i sista matchen mot Vasalund. Det är ett gäng som gillar när det blir lite nerv.