ANNONS

Mer infartsparkering i Kragstalund

Bällstabergsvägen/Svampskogsvägen
Här ska den nya infartsparkeringen ligga.
Den överfulla infartsparkeringen vid Kragstalunds station ska få avlastning.
I vår byggs en till vid Bällstabergsvägen.
ANNONS

Det är svårt för tågpendlare att få plats på infartsparkeringen vid Kragstalunds station. Platserna räcker helt enkelt inte till och därför svämmar bilarna över längs vägen och i dikena.

Knökfullt på infartsparkeringen i Kragstalund

Det är nästan exakt ett år sedan vi senast skrev om problemen. Då framkom det att politikerna redan hade bett förvaltningen att leta rätt på mark till fler parkeringsplatser. Något som den då ansvariga tjänstemannen inte sa sig känna till.

”Vi tittar på olika lösningar”

Men nu har de bestämt sig för en lämplig tomt. Den ligger på kommunal mark vid Bällstabergsvägen, 400 meter från stationen. Och på sitt senaste möte gav politikerna i teknik- och fastighetsutskottet gav grönt ljus.

– Det blir 100 platser till att börja med men det finns möjlighet att bygga fler, säger Johan Carselind, chef för gatu- och parkavdelningen i Vallentuna.

ANNONS

Träd och sly

Marken ligger på samma sida av Svampskogsvägen som den befintliga parkeringen, men mot Bällstabergsvägen och järnvägen. Det är i dag full med trä och sly som måste tas bort.

I dag finns 78 platser infartsparkeringen så det blir alltså ett rejält tillskott. Kommunen lägger själv fem miljoner kronor och söker också statliga pengar och bidrag från regionen för att spä på budgeten. Den nya parkeringen beräknas stå klar i maj nästa år och det ska bli tillåtet att stå där i 24 timmar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.