ANNONS

Nackaborna får mest konsumentrådgivning

Alla konsumentärenden blir till statistik hos konsumentverket.
Alla konsumentärenden blir till statistik hos konsumentverket.
trasig frys
Är frysen trasig kan man ringa till Maria Lindqvist.
Nackas invånare får mest konsumentrådgivning av alla i Stockholms län. Kommunens invånare får i genomsnitt två minuter per invånare och år, riksnittet ligger på en och en halv minut per invånare och år.
ANNONS

När du har köpt en frys som går sönder redan innan drinkens första isbitar hunnit frysa kan du vända dig till Konsumentverket för att få råd och hjälp hur du ska göra. Kommunerna i Stockholms län lägger totalt 393 timmar i veckan på konsumentvägledning.  Nacka är den kommun i länet som lägger näst flest timmar i veckan: 48. Och flest minuter per invånare och år. Därmed får Nackaborna i snitt två minuters rådgivning per år .

– Vi har tre personer som arbetar med konsument- och skuldfrågor i Nacka. En tjänst är vigd åt konsumentrådgivning, säger Ingrid Mohlin, enhetschef kontaktcenter, Nacka kommun.

Vad gör en konsumentrådgivare?

– Det är olika saker, men man kan hjälpa personer med rådgivning, vi informerar unga hur det fungerar med sms-lån. Har man köpt någonting kan vi hjälpa till om man behöver råd, säger Ingrid Mohlin.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.